*Nettavisen* Nyheter.

Går på rulleski for kreftsaken

Therese Johaug og resten av landslagsløperne skal måle krefter på rulleski 10. juni i Oslo. Foto: Foto: Oslo Skishow

Tirsdag 10. juni samles Norges beste langrennsløpere for å konkurrere i Oslo Skishow. Pengene som samles inn fra løpet går til kreftsyke.

Klikk på bildet for å forstørre.

Pengene som samles inn under årets renn går til pusterom på sykehus over hele landet. Foto: Foto: Oslo Skishow

RÅDHUSPLASSEN: Det er fjerde gang Oslo Skishow arrangeres. I fjor var det hele 10 000 som var til stede for å se Norges beste skiløpere gå på rulleski. Da var det Maiken Caspersen Falla som vant i kvinneklassen, og hun stiller til start i år også.

– Dette er et utrolig bra arrangement som jeg gleder meg veldig til. Det blir selvfølgelig artig å gå foran et folkehav i Oslo , samtidig går pengene til en god sak og det er jeg veldig positiv til, sier Falla.

LES OGSÅ: Gløersen tapte spurten i Grefsenkollen opp

Pusterom

Inntektene fra rennet går til stiftelsen Aktiv mot kreft og deres arbeid med å etablere pusterom på sykehus over hele landet. Det er langrennsløperne som i felleskap har bestemt hvilken organisasjon de ønsker å støtte.

– Vi ønsker at pengene går til et pusterom for kreftsyke, det vil legge til rette for at de kan trene i hverdagen. Vi langrennsløpere trener året rundt og vet hvor viktig det er for oss å være i aktivitet. Det gir oss en livskvalitet i hverdagen og det tror vi at det vil gjøre for dem også.

– Vi er en gjeng idrettsutøvere som er opptatt av resultater, og med pusterommet føler vi at vi får sett resultatet av hva pengene går til. Vi blir litt ego og lever litt i en egen boble når vi går på ski, så Oslo Skishow er et veldig positivt arrangement som er veldig givende for oss, sier Falla.

LES OGSÅ: Merete (66) er historisk sprek

Går for seier

Selv om Oslo Skishow er et showrenn, så har hun ingen planer om å ta det rolig i løypa. Hun er regjerende olympisk mester fra sprinten i Sochi, og en av favorittene i løpet.

– Jeg skal klinke til fra start og går for å vinne i år også, sier Falla.

– Hva er planen for å slå Marit Bjørgen, Therese Johaug og resten av landslaget?

– Det er en helt flat løype med høy fart, det ligner ikke på en vanlig skiløype. Det gjelder å få en god posisjon tidlig og holde høy fart fra start, så kan det gå veien. Løypa legger til rette for at det kan bli god underholdning for publikum, sier Falla.

Klokken 18.00 på tirsdag går startskudden for landslagsløperne på Rådhusplassen. Fra klokken 15.00 er det juniorene og rekruttene som skal konkurrere, og de beste vil få muligheten til å måle krefter mot landslagsutøverne.

LES OGSÅ: Mye publikum inspirerte Ingvild (14)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.