RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Går til kamp mot tradisjonene

Han ønsker at AUF skal samles i ett rike i Oslo. Men først må lokallagslederen Jonas Hamang vinne det blå og konservative Vestre Aker. Og han er full av pågangsmot.

RØA:AUF er en stor organisasjon på landsbasis. Men i Bydel Vestre Aker har lokallaget ligget dødt en stund. Oslos mest konservative bydel har ikke akkurat vært preget av venstresiden. Persbråten-eleven Jonas Hamang vil snu den trenden. Han vil skape et sterkt lokallag. Hamang ønsker å samle AUF i ett rike i Oslo.

– Det er på tide å knuse en vestkantmyte. Den myten går ut på at vestkanten kun har Høyre -og Frp-velgere, slår Hamang fast.

Og han er godt i gang med å verve medlemmer.

– Jeg trodde det skulle bli en vanskelig oppgave. Lokallaget har tross alt ligget dødt i et halvt års tid. Men vervingen har gått bra. Ballen har begynt å rulle. Vi har økte medlemstallet med nærmere 40 prosent. Det er veldig bra. Og ikke minst inspirerende.

Kamp

Han vet at unge blir påvirket av foreldrene i valg av politisk ståsted. I Bydel Vestre Aker havner man fort i leiren til de blå.

– Dette blir jo en kamp mot tradisjonene. Men jeg ser jo at unge ønsker å ta selvstendige valg uavhengig av hva foreldrene sier og gjør. Og jeg tror foreldrene er glad for at barna engasjerer seg i politikk. Uansett hva slags parti de velger, sier Hamang.

Han mener det er vanskelig å sette AUF-mennesker i bås.

– Vi har mennesker fra A til Å, rett og slett.

– Vil ha engasjement

Siden Hamang startet med å blåse liv i lokallaget igjen, har han sett et økende engasjement. Det gleder den unge ildsjelen.

– Selvfølgelig ønsker jeg at folk skal komme til oss. Men uansett partitilhørighet, så vil jeg også at det poltiske engasjementet skal øke blant unge. PåPersbråten videregående skole ser jeg nettopp at det skjer. Vi har debatt mellom de ulike leirene. Ingen ting er mer gledelig enn det.

Han er også styremedlem i Oslo AUF. Der er han ansvarlig for likestilling og integrering. For lokallaget i Vestre Aker blir kommunevalget neste høst viktig.

– Vi ønsker å samle AUF i Oslo frem mot valget. Dessuten har vi flere andre saker vi brenner. Blant annet ønsker at vi at ungdom skal få kjøpt månedskort for 100 kroner. Vi vil ha lovfestet rett til lærlingplass. Dessuten ønsker vi at forskjellene i Oslo skal jevnes ut. På østkanten er snittet på levealderen 10 år kortere enn i Oslo vest. Jeg skammer meg litt over å bo i en by som har så store forskjeller.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere