RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Roy Pedersen (LO), Eli Gunhild By (Sykepleierforbundet) og Roger Dehlin (Fagforbundet) går hardt ut mot byrådets forslag til Oslo-budsjett. Tirsdag inviterer de til demonstrasjon i Borggården.
Roy Pedersen (LO), Eli Gunhild By (Sykepleierforbundet) og Roger Dehlin (Fagforbundet) går hardt ut mot byrådets forslag til Oslo-budsjett. Tirsdag inviterer de til demonstrasjon i Borggården. Foto: FOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN

Går til krig mot Oslo-budsjettet

Fagforeningene i Oslo langer ut mot byrådet og mobiliserer til demonstrasjon mot det de kaller et usosialt budsjett for Oslo.

YOUNGSTORGET: – Byrådet har en slags fjortisforelskelse i konkurranseutsetting av offentlige tjenester, sier leder i LO Oslo, Roy Pedersen, som nå mobiliserer til demonstrasjon mot byrådets budsjettforslag.

Sammen med fem andre fagorganisasjoner står LO Oslo bak demonstrasjonen som går av stabelen førstkommende tirsdag.

Organisasjonene mener byrådets budsjettforslag er usosialt.

SE BYRÅDETS SIDE AV SAKEN: Oslo-budsjettet 2011: – Investerer for fremtiden

Skjulte kutt

– Et eksempel er jo konkurranseutsettingen av hjemmetjenesten. Oslo må bruke masse penger på det økte byråkratiet som følger med å serve de ulike leverandørene. Det er penger brukerne ikke ser noe til, sier fylkesleder i Sykepleierforbundet, Eli Gunhild By.

– Media viser til at bydelene må kutte et par hundre millioner, men det reelle tallet er mye høyere. Prisene på både sykehjemsplasser og barnevernsplasser øker, noe som går utover bydelene, sier 1. nestleder i Fagforbundet, Roger Dehlin.

– Oslo kommune har ikke dårlig råd, de hadde et overskudd på 1 milliard i fjor, sier han.

LES OGSÅ: Dette betyr Oslo-budsjettet for deg

Uklokt å skjære ned

– Byrådet påpeker at den eksplosive befolkningsøkningen gjør det nødvendig å kutte i drift og øke investeringene?

– Når Oslo vokser, er det ikke klokt å skjære ned på tjenester. Folk som flytter hit vil jo også bidra med skattepenger, sier LO-leder Roy Pedersen.


– Dette er en trend vi har sett over mange år, men nå er det i ferd med å toppe seg. Signalet fra bydelene er jo at de ikke vet hvor de skal kutte mer, sier Pedersen.

LES OM STATSBUDSJETTET: – Intet taktskifte for Oslopolitiet

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere