*Nettavisen* Nyheter.

Garanterer for ballbinge

Gutta fra 4A og 4B har nesten ikke tapt en kamp det siste året med lagene Ullern Maskots og Ullern Utrolige. Fotball vil de spille hver dag. Foto: Vidar Bakken

Initiativtakerne til planene om ballbinge på Øraker ble skuffet da denne ikke lå inne på bydelenes budsjettforslag.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ingvill Bryn Rambøll sammen med Peter, Lars, Håvard, Filip og Henrik i 5A på Lilleaker skole er glad for garantien fra bydelens politikere. Foto: Vidar Bakken

ØRAKER: Jeg er skuffet over at ballbingen ikke har kommet med i bydelens budsjettforlag i og med at Bydel Ullerns kultur- og oppvekstkomité har gått inn for å støtte forslaget om ballbinge. Vi må ha 100.000 kroner i støtte for å få gjennomført prosjektet, sier Ingvill Bryn Rambøl i initiativgruppen.

Komiteen sier i sitt vedtak 11.09 at bydelsutvalget (BU) skal prøve å finne midler ved denne høstens budsjettbehandling.

Må ha garanti

Undervisningsbygg har gitt tillatelse til ballbinge på Hulbergmyra, som ligger mellom Lilleaker skole og Øraker skole. Ballbingen er stipulert til cirka 500.000 kroner og skal monteres ved dugnad.

Vi regner med 200.000 i spillemidler. Problemet er at vi må ha en garanti fra bydelen om at den går inn for å bevilge 100.000 kroner til prosjektet, og den garantien må vi ha før søknadsfristen om spillemidler går ut den 15. desember, sier Bryn Rambøl.

Det har vært stor foreldreinnsats knyttet til prosjektet, ikke minst i det å få lokal økonomisk støtte for prosjektet.

Både Lilleaker skole og Øraker skole har gitt penger til prosjektet. FAU på Lilleaker skole har bevilget 50.000 kroner. Posten har gitt 35.000 kroner og Ullern idrettsforening, Sollerud vel og CC Vest er blant dem som har gitt penger til prosjektet. Ved å bevilge 100 000 kan altså bydelen få en ballbinge til 500 000. Det er en god deal, sier Bryn Rambøl.

Blir en realitet

Leder av BU i Bydel Ullern, Carl Oscar Pedersen, mener dette ikke er noe problem, selv om bydelsutvalgets budsjettmøte blir avholdt først 19. desember.

Høyre vil gå inn for å bevilge 100.000 til ballbinge. Jeg har snakket med Venstre, som også går inn for dette. Dermed er det flertall i BU for å bevilge pengene. Da blir det en realitet og initiativgruppen kan ta dette med i søknaden om spillemidler, sier Pedersen, som er glad for dugnadsånden knyttet til prosjektet.

Samtidig er det positivt at vi på nytt har et samarbeid mellom det offentlige og det private næringslivet på lokalt plan. Broen for turstien over Mærradalsbekken ved Abbediengen er et annet godt eksempel, sier Pedersen.

Lettet og glade

Det er en glad gjeng med fotballgutter fra fjerde og femteklasse Ullern Avis Akersposten treffer på Hulbergmyra, når vi kan fortelle at ballbingen er et skritt nærmere realitet. Ikke mindre glad er Ingvill Bryn Rambøl over nyheten.

Nå blir vi lettet og glade. Det har gått med mye tid på å jobbe med ballbingen. Det blir et kjempefint tilbud for et stort og aktivt miljø ved de to skolene. Nå har jeg tro på at ballbingen kommer på plass, sier Bryn Rambøl.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.