Gå til sidens hovedinnhold

Garanterer gåsehud

Karsten Nilsen i Sinsen musikkorps garanterer en imponerende opplevelse med Carmina Burana i Kanonhallen

LØREN: Korpset er 80 år til høsten og feirer på forhånd med en storslagen framføring av Carl Orffs kjente mesterverk, Carmnia Burana. De har fått med seg Stig Skolekor som barnestemmer, og ikke minst Oslo Filharmoniske kor.

Det blir helt enestående å spille det her sammen med sangere. De stråler gjerne musikken ut med hele kroppen, sier Karsten Nilsen

Sammen med solistene Janne Berglund, Kjell Viig og Torben Grue, framfører de det 45 minutter lange musikkstykket den 7. juni.

Se videoklipp nederst i artikkelen

Uten strykeinstrumenter

Sinsen musikkorps bruker et budsjett på flere-hundre tusen kroner, for å få til den storslagne konserten. Men den blir helt uten fioliner, cello og andre strykeinstrumenter.

Vi har leid inn en del instrumenter, men stykket er oversatt slik at et korps skal kunne spille det uten strykere, og da blir det en viss utfordring for en del av spillerne, sier Nilsen.

Carl Orff komponerte stykket i tidsrommet 1935 - 1937, og har siden blitt anerkjent som en moderne klassiker. Navnet Carmina Burana betyr «Sanger fra Bayern» og er basert på poetiske tekster som ble funnet i et av byens klostere, i 1803.

Orkestreringen i dette stykket gir deg gåsehud fordi det tar i bruk alt fra det minste instrumentet til det største. Og når hundre mann bryter ut i falsett etter at 50 blåsere har spilt den durende introduksjonen, så får det en helt fabelaktig effekt for den som hører på, sier Nilsen.

Mange tilskuere

I Kanonhallen på Sinsen er det plass til 600 tilskuere. Dette skal ha skremt korpset litt.

Da vi hørte tallet lurte vi på hvordan vi skulle få såpass mange til å komme, men Oslo Filharmoniske Kor lurte på om 600 plasser var nok.

Carmina Burana er brukt i flere hundre filmer, og flere artister har brukt det som en del av sceneshowet sitt. Michael Jackson åpnet blant annet Dangerous-turneén sin med åpningsmelodien O'fortuna, som er den mest kjente sangen.


Her øver Sinsen musikkorps og Oslo Filharmoniske kor på O'fortuna

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene