*Nettavisen* Nyheter.

«Garantist for gode kollektivløsninger»

Et Venstre med innflytelse er garantisten for en kollektivsatsning, ifølge artikkelforfatteren. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO

Befolkningen i Oslo og Akershus øker med 400.000 frem til 2030. Mulighetene for utvidelse av veinett og parkeringsplasser i Oslo er begrenset. Dermed må en større del av transporten foregå med trikk, buss, T-bane, tog og sykkel.

Venstre har arbeidet hardt for å løfte kollektivtilbudet blant annet gjennom T-baneringen, hyppigere avganger og lavere pris på månedskort. Antallet reisende har økt, mens biltrafikken går ned. Likevel er behovet for solid satsing større enn noen gang.

Erna Solbergs utspill i Aftenposten 13.04. gav håp om at Høyre har oppfattet denne utfordringen. Partilederen signaliserte en massiv kollektivsatsning omkring landets største byer med 50 mrd frem til 2030. Utspillet ble imidlertid «skutt ned» til uforpliktende formuleringer på partiets landsmøte.

Nå kreves de store grep innen jernbane- og kollektivutbygging – og at det tilrettelegges for sykkel. Et Venstre med innflytelse er garantisten for en slik satsning. Det er også er en forutsetning for god trafikkflyt på veiene. God Venstrepolitikk er derfor ikke bare miljømessig gunstig, men pur nødvendighet.

Erik Borge Skei
1. kandidat bydelsutvalget Nordre Aker Venstre

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag