*Nettavisen* Nyheter.

Garasjeanlegg trenger oppgradering

Lindebergåsen har flest biltyverier i Groruddalen, og SmartSecurity mener det er tilstanden til anleggene som har skylden.

Lindeberg: Garasjeanleggene ligger ikke i selve boligområdene, men heller litt avsides for seg selv. De har dårlige skalkesikringer, altså kontroller for inn- og utkjøring så de er lette å komme til, sier daglig leder Jan Støkkebo ved Smart Security AS. Firmaet hans patruljerer området opptil fire ganger om natta og har flere ganger oppdaget åpne porter og at det har vært innbrudd.
Anleggene er ikke oppgraderte og begynner å bli gamle. Anlegg som har automatisk åpner er ikke trygge, og når folk mister åpneren sin så kan hvem som helst ta seg inn, forteller Støkkebo.
Grunnen til at flere anlegg forstatt ikke er oppgraderte skyldes ofte konflikter rundt hvem skal finansiere de nye sikkerhetstiltakene.
Nye løsninger
På Stovner hadde mange borettslag lignende problem, og flere har valgt å ta affære.
Før var vi veldig plaget med innbrudd og stjålne biler, men etter av vi installerte det nye systemet har vi ikke, ihvertfall ikke som jeg kjenner til, hatt et eneste innbrudd, sier Helge Egeland, leder i Forsheimer borettslag i Tante Ulrikkes vei på Stovner.
Borettslaget fikk i fjor høst installert helt nytt sikkerhetssystem i garasjeanlegget med en såkalt elektronisk tag til innkjøring, samt videoovervåkning av både inne og uteparkering. Etter anlegget var det et mislykket forsøk på et innbrudd, men etter et par ekstra justeringer på sikkerhetssystemet har det vært betryggende stille for borettslaget. Lederen har mottatt flere positive tilbakemeldinger fra beboerne.
Dette har vært en meget god investering for oss, og jeg har fått inntrykk av at alle som parkerer både inne og ute har mottatt dette meget positivt, forteller Egeland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.