RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gårdeier fengsles for uaktsomt drap


Linda Henriksen mistet livet da gesismsen i Trondheimsveien 6 dundret i bakken. ARKIVFOTO
Linda Henriksen mistet livet da gesismsen i Trondheimsveien 6 dundret i bakken. ARKIVFOTO
I januar 2007 ble en kvinne drept av murblokker som raste ned fra en fraflyttet bygning på Grünerløkka i Oslo. Gårdeieren ble dømt for uaktsomt drap, men anket. Nå aviser Høyesterett anken, og gårdeieren må i fengsel.

LØKKA: Linda Henriksen (31) gikk på fortauet i Trondheimsveien da deler av fasaden plutselig raste ut. Hun fikk store hodeskader og døde samme kveld på sykehuset.

Anket dommen

En 56 år gammel mann som kontrollerer holdingselskapet som eier gården, ble dømt for uaktsomt drap i Oslo tingrett, men anket dommen. Gårdeieren ble i mars i år dømt til 120 dagers ubetinget fengsel i Borgarting lagmannsrett. Dommen ble anket igjen, men Høyesteretts ankeutvalg har nå avvist ny behandling av saken, melder Dagbladet.

Fengsel, bot og erstatning

56-åringen havner dermed i fengsel. Sammen med eierselskapet Nygården AS må gårdeieren betale 75.000 kroner i erstatning til hver av den døde kvinnens foreldre. I tillegg må selskapet mannen kontrollerer betale en bot på 2,5 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere