RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gårdeier halliksiktet

En 51 år gammel profilert gårdeier ble tirsdag pågrepet av politiet, siktet for hallikvirksomhet.

GRØNLAND: Den 51 år gamle mannen, som eier en rekke bygårder i Oslo indre øst, er siktet for hallikvirksomhet etter at oslopolitiet gjennomførte en razzia tirsdag morgen.
Ifølge en pressemelding har Oslo politidistrikt over lang tid etterforsket mannen som nå er siktet. Tirsdag morgen ble det gjennomført ransaking av bygårdene han eier, i tillegg til at kontorlokaler og mannens hjem ble gjennomsøkt.
Vi har jobbet med denne saken i et halvt års tid. Hovedformålet har vært å skaffe til veie dokumentasjon som kan bygge opp rundt mistankene om hallikvirksomhet, sier politiinspektør Iver Stensrud i Oslo politidistrikt.
Gårdeieren ble tatt inn til avhør, og dersom politiet finner at han har visst om eller burde visst om bordellvirksomheten kan han straffes etter den så kalte hallikparagrafen, straffelovens paragraf 202.
Politiet sier at det i tre av bygårdene mannen eier skal være lokaler som fungerer som bordeller. I tillegg er det mistanke om at det foregår prostitusjon fra utleieleiligheter i tre andre bygårder. Under aksjonen tirsdag ble flere nigerianske prostituerte avhørt av politiet. Flere av dem hadde ikke de nødvendige papirene i orden og ble pågrepet med hjemmel i utlendingsloven.
Vi har snakket med i overkant av 20 nigerianske prostituerte. En del av dem har status som vitner, mens noen er i avhør hos utlendingsseksjonen fordi vi tviler på identiteten deres, sier Stensrud.
Politiet mistenker at flere av de prostituerte kan være utsatt for menneskehandel. Disse er nå tilbudt bistand.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere