RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gården er reddet

Lambertseter gård blir ikke nedlagt. Foreningen er kommet til enighet med Eiendoms- og byfornyelsesetaten (EBY) om å inngå ny kontrakt fra 1.juli.

Lambertseter: Ja, nå er gården helt sikkert reddet, og det blir ikke problemer for folk som skal leie den til arrangementer. Vi tar igjen mot bestillinger, og vi er meget fornøyde med at vi kan drive videre slik vi har gjort i snart femti år, sier styremedlem Steinar Andersen.

Torsdag 27.april skrev Nordstrands Blad om medlemmene i Foreningen for Lambertseter gård. De trodde da at de måtte gå fra gården fordi de ikke kunne godta kravet om å påta seg utvendig vedlikehold. Ansvaret for innvendig vedlikehold og en årlig husleie på 79.000 kroner ville de fint kunne leve med.

Takket være denne artikkelen ble vi kjapt innkalt til et møte hos EBY. Der kom vi frem til betingelser vi kan leve med. Vann og kloakk skal ikke være vårt ansvar. Røropplegg og elektrisk anlegg inne, som er eldre enn naturlig levetid, skal EBY bekoste reparasjoner på, forteller Andersen.

Får rapport

Det han imidlertid er mest glad for er at EBY nå vil lage den tilstandsrapporten foreningen har etterlyst så lenge.

Nå får vi et prisoverslag på hva det vil koste å sette gården i stand, spesielt utvendig. Vi tilbyr oss å gjøre det som må gjøres, mot å få husleiefritak inntil alle arbeidene er gjort. Det vil si at dersom utvendig skraping og maling koster 240.000 kroner, slipper vi å betale husleie i tre år. Det er opp til oss å utføre arbeidet på dugnad eller få andre til å gjøre det til den summen Oslo kommune har fastsatt, forklarer en meget glad Andersen.

Glade medlemmer

Meldingen om at det nå skal undertegnes en avtale med EBY frem til utgangen av 2012, blir også mottatt med stor glede hos de 24 lokale foreningene som Foreningen for Lambertseter gård består av. De driver gården i fellesskap, og de 6000 medlemmene innen jakt, fiske, husflid, politikk, sang, musikk,speidere, pensjonister osv. er lykkelige over at de får beholde sitt tilholdssted. Lambertseters befolkning jubler over at velhuset deres er reddet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere