*Nettavisen* Nyheter.

Gardeparken er for alle

Fabian Stang sto for åpningen av 23 mål med opparbeidet parkområde hvor blant annet den gamle eksersishallen sto. Foto: Vidar Bakken

De mest synlige arealene som erstatter ambassadetomten er den nye parken ved Husebyskogen. Den har fått navnet Gardeparken.

Klikk på bildet for å forstørre.

Julie Aas Rye har skapt den nye parken.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ragnhild Ravnsborg Andersen og Liv Berit Husby sammen med ordfører.

HUSEBY: Etter langvarig regnvær kom ordføreren i solskinn da den høytidelige åpningen av Gardeparken ble foretatt fredag formiddag. Men først av alle kom Gardemusikken, som markerte at vi nå var på et område som skal bli et sambruk mellom befolkningen og Garden.

Inspirerende

Fabian Stang la ikke skjul på at det hadde vært mye strid rundt ambassadesaken.

- Men nå har parken kommet og den er gjennomført på en veldig bra måte, sa ordføreren som foretok avdukingen av monumentet med platen som avslørte navnet på parken.

Høyres gruppeleder i bydelsutvalget, Arild Gjervan, fortalte at han hadde vært imot ambassade i Husebyskogen, men at nå var det bare å se fremover.

- Det er blitt et fantastisk anlegg med et flott amfi. Det er inspirerende å se. Tusen takk til dem som har skapt dette, sa Gjervan, som ikke kunne å la være å peke på striden rundt etablering av en fullverdig kunstgressbane bak FO-bygget.

- Jeg håper vi får til en god løsning. Nå er det viktig at partene snakker med hverandre og ikke bare til hverandre, sa Gjervan.

Ikke ballbinge

Gardesjef Ole Andreas Øie håpet at anlegget ville forsterke det allerede gode samholdet mellom lokalbefolkningen og Garden.

- Dette er et anlegg åpent for alle som skal brukes til lek og rekreasjon. Her vil vi også få oppleve gardemusikken i det nye amfiet, sa Øie blant annet.

Til slutt kom Hans Jul Mikkelsen fra Husebyåsen vel.

- Det er blitt et kjempeflott område, men jeg vil minne om reguleringsvedtaket når det gjelder kunstgressbanen. Vi ønsker ikke en ballbinge men en fullverdig fotballbane, sa Mikkelsen og viste til den store mangelen på kunstgressbaner i bydelen.

Utfordrende

Landskapsarkitekten for parken er Julie Aas Rye. Hun hadde allerede sett at parken hadde fått flere brukere før åpningen.

- Det har vært utfordrende. Dette var på mange måter en søppelplass og snødeponi som det måtte ryddes opp i. Resultatet ble kjempebra og det har vært et flott samarbeid med Garden og Forsvarsbygg, sier Rye.

Naboene Liv Berit Husby og Ragnhild Ravnsborg Andersen fortalte ordføreren at de var strålende fornøyd.

- Jeg har allerede brukt parken. Jeg gleder meg til våren, sier Andersen.

- Ingen tvil om at dette er vellykket. Jeg gleder meg til å se gardemusikken her, sier Husby.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.