*Nettavisen* Nyheter.

Gardermoen skal bli Europas beste flyplass

MIDLERTIDIG: Slik ser den ut, Pir Syd, som tas i bruk mandag 3. september. Frem til 2017 skal den brukes, mens flyplassen bygges om. Foto: Foto: Espen Solli/OSL

En ny, midlertidig pir skal gjøre det mulig for Oslo Lufthavn Gardermoen å realisere visjonen om å bli Europas beste flyplass.

OSLO LUFTHAVN GARDERMOEN: – Mandag 3. september har vi gleden av å åpne Pir Syd for publikum på innlandsflygningene. Den nye piren er midlertidig og er primært bygget for å opprettholde kapasiteten under ombyggingen av Oslo lufthavn Gardermoen frem mot 2017, opplyser medierådgiver Joacim Westher Andersen på Gardermoen .

Viktig dag for de reisende via OSL

Administrerende direktør i Oslo Lufthavn AS, Nic Nilsen, mener dette er en svært viktig dag for alle reisende og en viktig milepæl på veien mot åpningen av den nye terminalen i 2017.

– Dette er en viktig dag for alle reisende på Oslo Lufthavn. Vi har en visjon om å bli Europas beste lufthavn, og Pir Syd skal gjøre reiseopplevelsen best mulig i en krevende byggeperiode. Pir Syd gjør at passasjerene på innlandsflyginger slipper økt omfang av bussing, som ville vært alternativet, sier Nilsen.

–Hva betyr det at Gardermoen skal være best i Europa?

– Vi skal være best på sikkerhet, miljø, effektivitet, kundeopplevelse og punktlighet, sier Nilsen til dittOslo.

Gangbro knytter piren til terminalen

– Piren gjør at omfanget av bussing ikke øker selv om eksisterende gater må stenges under utbyggingen av lufthavnen. Passasjerer på alle avganger fra Pir Syd må beregne å bruke ca. fem minutter mer enn tidligere fra sikkerhetskontrollen og ut til gatene. Pir Syd har kapasitet på ca. 2,4 millioner passasjerer i året, sier Joachim Westher Andersen.

På hver gate er det rundt 60 sitteplasser og piren vil ha store vinduer ut mot flyene på nordsiden.

Ettersom piren er midlertidig, vil den ha færre fasiliteter enn den eksisterende terminalen, men det vil være utplassert automater av snacks og drikke.

Annonsebilag