RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gardiner mot kreft

Levér dine gamle gardiner hos Storebrand eller Gardina og støtt kampen mot kreft.

Bislett: Lokalavisen har tidligere skrevet om gjenbruksbutikken Gardina i Thereses gate 46 som selger og tar imot brukte gardiner. Alle inntekter går uavkortet til Kreftforeningen. Nå kan du også gi dine brukte gardiner til Storebrand, som igjen sørger for at de kommer til Gardina.

Viktig med gladsaker

– Pengene vi får fra Gardina brukes til å gjøre hverdagen litt lettere for kreftrammede barn og unge og deres pårørende, sier Anne Lise Ryel, generalsekretær i Kreftforeningen.

Hun forteller at støtten fra Gardina bidrar til å gjøre hverdagen litt lettere for dem som er rammet av kreft.

– Støtten fra Gardina har gått til alt fra raftetur for ungdommer, til dukkehus for de minste, til flatskjermer for alle, sier hun.

Ryel undertsreker hvor viktig det er at såkalte «gladsaker» blir prioritert.

– For dem som synes det er vanskelig å snakke om sykdommen, kan for eksempel en hyggelig tur være løsningen. Slike ting bidrar ofte til at folk får snakket ut om det de synes er vanskelig, forteller hun.

Givende jobb

Daglig leder og initiativtaker hos Gardina, Nina Skaugen, er svært glad for samarbeidet med Storebrand og håper det bidrar til flere gardiner.

– Vi tror en del begynner å kjenne til oss nå, men vi ønsker jo selvfølgelig at enda flere skal bidra.

Hun forteller at alle som jobber hos Gardina arbeider frivillig og husleien blir dekket av Obos.

– Vi har kunder i alle aldersgrupper og gardinene kan også brukes til sengetepper eller man kan sy klær av stoffene. Her er det bare fantasien som setter grenser. I tillegg selger vi puter, legger hun til.

Skaugen forteller at hverdagen i gardinbutikken er både givende og hyggelig.

– Vi har flere faste givere og kunder. Vi er nøye på at vi ikke kan ta imot hva som helst. Noe leverer vi også videre til Balder Tekstil på Frogner, som er en arbeidsplass for primært psykisk utviklingshemmede, forteller Skaugen.

Hun understreker at det finnes mange kupp i butikken.

– Her finner man kvalitetsgardiner til under halvparten av prisen sammenlignet med hva de er verdt. Forede gardiner er for eksempel veldig dyrt i dag, disse selger vi mye av. Kjøp nye gardiner og levér de gamle. Enten hos oss i Thereses gate eller hos Storebrand, avslutter hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere