*Nettavisen* Nyheter.

Gatekamp i Oslo i går kveld

Politiet beskriver gårsdagens herjinger som «ille ut fra norske forhold»

34 personer er pågrepet etter gatekampene, som oppstod i kjølvannet av markeringen til støtte for Israe, utenfor Stortinget i går kveld.

En stor gruppe motdemonstranter hadde møtt opp foran Stortinget, for å uttrykke sin avsky for støttemarkeringen for Israels krigføring i Gaza.

Ute av kontroll

Da FrP-formann Siv Jensen holdt appell, kom situasjonen ut av kontroll. Motdemonstrantene kastet flasker og egg mot politifolk og brandt det israelske flagget. Politiet svarte med å lempe tåregassgranater mot motdemonstrantene.

Politiet måtte også beskytte en buss som skulle plukke opp Israel-venner som hadde talt foran Stortinget.
De unge demonstrantene slo og sparket i bussen, mens de ropte «terrorister».

Bryr seg ikke om Gaza

- Vi har beslaglagt molotov coctails, fyrverkeri, kniver og slagvåpen. Disse personene har liten respekt for ytringsfriheten. De bryr seg ikke filla om den virkelige konflikten på Gaza, sier stabsjef Johan Fredriksen i Oslo politidistrikt til dagbladet.no

Seks personer ble skadet i gårsdagens gatekamper - fem av dem politimenn.

Fakkeltog for fred

Klokken syv var mange tusen mennesker samlet på Youngstorget for å gå i fakkeltog for fred i Gaza. Toget, som gikk fra Youngstorget til Rådhusplassen, gikk fredelig for seg, men ble raskt stilt i skyggen av nye opptøyer.

Flere titalls unge demonstranter gikk amok i Kars Johans gate; det ble kastet stoler, satt fyr på søppelkasser og knust butikkvinduer. Sent på kvelden ble også juletreet på Universitetsplassen påtent.

31 personer pågrepet

"Flere personer er pågrepet og siktet for blant annet vold mot politiet eller legemsbeskadigelse. Andre er innbrakt i medhold av politilovens § 8 ut fra hensynet til den alminnelige ro og orden", skriver Oslo-politiet i en pressemelding.

31 personene ble pågrepet og innbrakt, de fleste var i alderen 16 -27 år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag