RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gatekapellet skal selges eller flyttes til Bjørndal


INTERIMSKIRKE? Skal gatekapellet som står ved siden av Domkirken bli en midlertidig kirke på Bjørndal? Avgjørelsen skal tas i løpet av høsten.
INTERIMSKIRKE? Skal gatekapellet som står ved siden av Domkirken bli en midlertidig kirke på Bjørndal? Avgjørelsen skal tas i løpet av høsten. Foto: Arkivfoto: Arne Vidar Jenssen
Det er ennå ikke tatt stilling til om gatekapellet ved Domkirken skal selges eller flyttes til Bjørndal.

SENTRUM/BJØRNDAL: Da Bjørndal ble planlagt og bygget, ble det satt av kirketomt. Men det er lang vei fra tegnebordet til virkeligheten.I våres skrev Nordstrands Blad at det nå kan bli en rask, men midlertidig løsning. Gatekapellet som står ved Domkirken, skal bort, og det vurderes om den skal flyttes til Bjørndal som interimskirke.

LES OGSÅ: Hypermoderne kirke kan komme i år

Trenger penger

Foreløpig er det ikke tatt stilling. For Oslo kirkelig fellesråd trenger penger til å fullføre arbeidene på Domkirken, og noen av disse kan komme ved salg av gatekapellet.

– Vi vil ha bort dette kapellet så fort som mulig, sier Torbjørn Borgen, ansvarlig for kirkebygg i Oslo.

– Men fortsatt vurderes det om vi skal flytte den til Bjørndal eller om det er noen som kan kjøpe den. Riktignok har den vært i litt bruk den den står, men bort skal den.

Midlertidig

Menighetsrådet i Klemetsrud har søkt om nå endelig å få et kirkebygg på kollen ved innkjøring til Nyjordet.

– Et ordinært kirkebygg her står høyt på arbeidsplanen vår, men først skal blant annet Nordstrand kirke bygges ut, sier Borgen.

Dermed blir gatekapellet en interimskirke i påvente av at det blir Bjørndals tur.

– Om gatekapellet skal brukes her, må det bygges på en seksjon for blant annet å få sanitære forhold på plass, forteller Borgen.

– I løpet av høsten må det imidlertid tas en avgjørelse, avslutter byens kirkeansvarlig.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere