RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gatelys inn i stua


Kari Thuroczy klarer ikke å se på TV uten å bli blendet av gatelyset som skinner rett inn i stua hennes. Når det blåser er det ekstra ille, for da svinger lyset fram og tilbake, sier hun.
Kari Thuroczy klarer ikke å se på TV uten å bli blendet av gatelyset som skinner rett inn i stua hennes. Når det blåser er det ekstra ille, for da svinger lyset fram og tilbake, sier hun.
Gruegata 23 på Tøyen er godt belyst etter mørkets frambrudd. Så godt at gatelyset skinner rett inn i TV-stuene i de øverste etasjene.

TØYEN: Jeg kan ikke sitte her i sofaen og se på TV lengre. Du ser jo at jeg blir helt blendet, sukker Kari Thuroczy, og myser ut av vinduet.

Klokka er halv seks om ettermiddagen, ute har mørket falt på. Inne i stua til Thuroczy er det imidlertid lyst som dagen.

Opplyst utenfra

Grunnen til flombelysningen er et av gatelysene som henger over Gruegata. Det lyser godt opp både gate, kjøkken og stue. Thuroczy har flere ganger kontaktet Hafslund og klaget, men det har ikke blitt noen orden på lysforholdene.

Jeg vil jo ikke å ha blendingsskjerm foran alle vinduene. Vi er jo ikke i krig heller, sier pensjonisten fra Tøyen, som ønsker at Hafslund skal ordne opp.

Servicetelefon

Hafslund Nett har ansvar for å holde orden på den kommunale gatebelysningen. Selskapet har til og med en egen servicetelefon som skal motta klager om mørke lamper.

Da Øskantavisa ringte dette nummeret, fikk vi beskjed om at folk også kunne melde fra om blendende lamper der. Faktisk om problemer med all kommunal gatebelysning.

Avventer svar

Hvorfor blir da ikke klagene fra beboere i Gruegata hørt?

Servicetelefonen kunne ikke svare på dette spørsmålet, og Hafslunds pressekontakt var ikke å få tak i før Østkantavisa gikk i trykken. Kanskje får Thuroczy og andre beboere i Gruegata svar neste uke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere