*Nettavisen* Nyheter.

Gateparkering må vike for sykkelvei

MÅ UTREDES: BU-leder Arve Edvardsen (H) sier man må se på de konsekvensene et nytt sykkelveinett gjennom Lambertseter får for gateparkeringen i Langbølgen mellom Munkelia og Nordstrandveien. Foto: Foto: Aina Moberg

Bymiljøetaten planlegger sykkelvei over Lambertseter. Det betyr at Munkelia borettslag kan miste muligheten til gateparkering i Langbølgen.

LAMBERTSETER: Den nye traseen, fra krysset Sandstuveien/Enebakkveien til Sæterkrysset, er en del av det nye hovedsykkelveinettet i Oslo, og vil utgjøre forbindelsen mellom eksisterende rute E6 (Enebakkveien) og rute Ekebergveien.

Blandet trafikk i Østerliveien

Sykkelruten skal gå gjennom Sandstuveien, Østerliveien, Raschs vei, Cecilie Thoresens vei, Langbølgen og Nordsstrandveien.

Planforslaget omfatter sykkelfelt i de veiene hvor det ikke allerede er bygget eller regulert for sykkelfelt. I Østerliveien mener for eksempel Bymiljøetaten at trafikkmengden er så liten at det ikke er behov for egne sykkelfelt.

Det er det imidlertid i Langbølgen mellom Munkelia og Nordstrandveien. Denne strekningen brukes i dag delvis til gateparkering for beboere i Munkelia borettslag. Sykkelfelt vil frata bilistene denne muligheten.

LES FLERE SAKER OM BIL OG TRAFIKK I OSLO HER

Bydelsutvalget på Nordstrand, har på grunn av kort høringsfrist, overlatt sin uttalelse til arbeidsutvalget.

Høyre fremmet et forslag til vedtak hvor det heter at "blandet trafikk bør unngås", og fikk medhold av Ap og Frp. Venstre reserverte seg mot en generell formulering mot "blandet trafikk" fordi partiet mener at blandet trafikk er en god løsning under gitte omstendigheter, i følge Ane M. Wigers.

I sin uttalelse til Bymiljøetaten sier bydelen at man ønsker sykkelfelt på begge sider av de aktuelle veiene, og at utvidet fortau i Nordstrandveien tilbakeføres for etablering av sykkelfelt.

Man ønsker også at konsekvensene av opphør av gateparkering i Langbølgen mellom Munkelia og Nordstrandveien, må utredes nærmere.

Lokalpolitikerne ber også om vurdering av en hastighetsreduserende rundkjøring i krysset Nordstrandveien/Langbølgen for å bedre trafikksikkerheten for syklistene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.