*Nettavisen* Nyheter.

Gaustad-stopp delvis åpnet

T-banen stopper nå på Gaustad i retning Holmenkollen. Foto: FOTO:Thuva Johansen

Gaustad stasjon, retning Holmenkollen, er nå åpnet for av- og påstigning. Plattformen inn mot sentrum åpnes ikke før i mai.

Klikk på bildet for å forstørre.

Denne trappen er årsaken til den flere måneder lange forsinkelsen av åpningen av Gaustad stasjon. Foto: FOTO:Thuva Johansen

GAUSTAD: 4. juli 2011 ble Gaustad stasjon midlertidig stengt på grunn av at Statens vegvesen skulle bygge gang- og sykkelvei under skinnene. I følge jernbane.no skulle stasjonen åpnes for av- og påstigning allerede i oktober 2011. Men ble drøyet helt til februar 2012.

Skyldes nye krav

– På grunn av nye krav om adkomst til plattformene via trapper fra gang- og sykkelundergangen, måtte løsningen omprosjekteres. Det måtte etableres plass til trappene, samtidig som størrelsene på plattformene ikke skulle reduseres, sier byggeleder Karl Otto Vehus i Statens vegvesen.

Ifølge Vehus måtte de derfor gå i dialog med Bymiljøetaten, om en endring av Slemdalsveien og et privat sameie, for å etablere plass til trapper på begge sider av sporet.

– Dette har medført at plattform, retning Holmenkollen, først kunne åpnes 15. februar. Det gjenstår fortsatt en del arbeider før nedadgående plattform, mot sentrum, kan åpnes.

Statens vegvesen regner med å kunne åpne denne plattformen med gangforbindelse under skinnene i begynnelsen av mai.

Buss avviklet

Bussen som har gått midlertidig mellom Gaustad og Majorstua er nå avviklet. Alternativet er å gå til T-banestasjonen på Vinderen eller Ris.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.