*Nettavisen* Nyheter.

Gaustadbekkdalen er reddet

 

For Venstre lokalt har gjenåpning av Gaustadbekken gjennom Gaustadbekkdalen vært en fanesak i flere årtier. Det var derfor en stor seier at bystyret for en del år tilbake vedtok å etablere et sammenhengende grøntdrag inneholdende både turvei og trasé for føring av gjenåpnet Gaustadbekk på strekningen Domus Athletica – Blindernveien.

I det såkalte revidert alternativ A som fikk flertall i bystyret 15/6, sikres Gaustadbekken aller best. I tillegg til bekkeåpning får vi et sammenhengende grøntområde med trygge gang- og sykkelveier, mens biltrafikken ledes utenom. Grøntdraget med gjenåpnet bekkeløp vil kunne bli en attraksjon i området, og også kunne fungere som en viktig lenke i turveiforbindelsen fra byen over Blindern i retning Sognsvann.

En av innvendingene som har kommet mot revidert alternativ A, har vært at bilveien med dette alternativet blir noe lengre enn om den hadde dundret tvers igjennom grøntområdet, slik byrådet ønsket at den skulle gjøre.

Fra Venstres side har imidlertid valget vært enkelt. De aller fleste studenter benytter ikke bil til campus, og har således heller ikke behov for bygater midt i et grøntområde. Det de derimot har bruk for, er velfungerende gang- og sykkelveiforbindelser mellom Universitetet og de store studentbyene i Sogn-/Kringsjåområdet i nord. Det er sikret med denne planen.

Venstre er svært glad for at de sterke ønsker fra bydelsutvalgene i Nordre Aker og Vestre Aker, Oslo Elveforum, Naturvernforbundet og den meget aktive og engasjerte leder i Blindern Vel, Unni Eriksen er blitt hensyntatt i bystyret. Dessverre gikk Høyre og FrP imot og ønsker veianlegg over området i stedet for rundt. Men la oss bare glede oss over at miljøhensyn ble tatt av bystyret miljøbevisste flertall.

Terje Bjøro
Venstres bystyregruppe,
bystyrekandidat

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag