RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gaustadløpene ga en enorm lykkefølelse

En arrangert tur til Sognsvann for en gruppe pasienter ved Gaustad sykehus i 1984 var inspirasjonen. Gaustadløpene har tydelig kommet for å bli.

GAUSTAD: Løpene har gjennom de siste 30 årene blitt mer og mer populære og samlet opp mot 1000 spreke deltagere.

Et knippe kjente og kjære artister har stilt opp for å underholde og deltagerne har latt seg rive med. I år var det D.D.E. sin tur, en konsert mange har gledet seg lenge til.

LES OGSÅ: – Dette er helt idiotisk!

Klar, ferdig...

– Det er 18. gang jeg er med på dette og det er like fantastisk hver eneste gang.

Dette er et arrangement som passer for alle og i dag klarte vi til og med å få med oss været, sier Nina Bøe, foretakstillitsvalgt for Delta og sikter til tidlig høstsol fra skyfri himmel.

Sekretær ved Gaustad sykehus, Mona Lilletjernbakken, smiler bredt. Hun lar seg overraske av hvor mange mennesker som står i hagen på Gaustad.

– Det er delt opp i et mosjonsløp, en turmarsj og en stafett – så her kan alle finne noe som passer for den formen de er i. I tillegg er det veldig hyggelig og sosialt, fra begynnelse til slutt.

Etter en runde med deilig lapskaus står D.D.E. på scenen og det gleder vi oss virkelig til. Jeg tror det blir veldig god stemning, sier Lilletjernbakken.

– I år er det rundt 1300 påmeldte, noe vi mener er veldig bra. Som du ser er det veldig god stemning her, og nå skal det varmes opp, sier Bøe og setter kursen mot scene-området.

LES OGSÅ: Får lov til å rydde romleir

– En ny tid

Musikken fra høytalerne treffer deltagerne rett i ansiktet; ben og armer beveger seg til rytmene, mens flere bryter ut i latter over egen innsats.

– Det er et flott opplegg jeg mer enn gjerne tar meg tid til å være med på. Det gir en enorm lykkefølelse å se alle de blide ansiktene og å føle hva dette gjør med kroppen.

Disse bygningene har vært med om mye, men arrangement som dette viser at det nå er en ny tid.

Det må man kunne glede seg over, sier en sprek eldre dame, mens hun iherdig forsøker å følge instruktørens arm- og benbevegelser.

LES OGSÅ: Nektes å bygge ny fotballbane

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere