*Nettavisen* Nyheter.

Gaute (12) skotter etter hovedrollen

ROTTER: Kompisene Gaute Wikstrand (12) og Håkon Frøili (12) møtte opp på audition sammen. Ventetiden var lang for guttene, som syntes det er bedre å bare få det overstått. Foto: FOTO: TARA SØDERHOLM

Gaute Wikstrand (12) satser på hovedrollen. Han og kompisen møtte opp på audition til musikalen «Rottefangeren» sammen med rundt 100 andre.

SAGENE: Inn fra regnværet, drysser det inn håpefulle barn og ungdom som vil ha en rolle. Jentegjengen Anna O. Stenersen, Mari Andersen og Marthe Røyeng skal sette opp musikalen de selv har skrevet basert på eventyret «Rottefangeren i Hameln».

– Vi har rundt 30 til 35 roller å fylle. Det er det som er så fint med å skrive stykket selv, da kan vi tilpasse det ved å for eksempel skrive inn roller, smiler Anna. De tre jentene jobber under navnet Scenelusa Produksjoner.

Del på Facebook

Tålmodighetsprøve

Gaute Wikstrand, fra Bjølsen, måtte vente 20 ekstra minutter før han fikk komme inn, og de minuttene tok lang tid.

– Nå er tålmodigheten på bånn, sier han rastløst.

– Det er bedre å bare bli ferdig med det, skyter kompisen Håkon Frøili (12), fra Sandaker, inn. Håkon hadde allerede vært på audition, men ble igjen for å støtte Gaute. Begge satser på hovedrollen, men er fornøyde med å få en rolle i det hele tatt.

Musikalen skal settes opp av rundt 30 skolebarn fra 3.–10. trinn fra og rundt Sagene bydel.

Så var det endelig Gautes tur. Inne på et lite møterom sitter to hyggelige jenter som tar ham imot.

– Er det greit at vi filmer?

– Ja, svarer han så avslappet som om det var en selvfølgelighet.

SE BILDESERIE FRA AUDITION HER!

Stor jentegjeng

Til sammen har jentene på møterommet vært gjennom rundt 70 unge håpefulle, så lunsjpausen var et deilig avbrekk. Med seg på laget har de en stor venninnegjeng, som hjelper til med alt fra registrering av oppmøtte, til mer tekniske ting ved selve produksjonen, når den tid kommer.

Prosjektet har så langt fått til sammen 40 000 kroner i støtte fra Frifond og Sagene Bydel, samt fri leie av øvingslokalene til Sagene Internasjonale og Flerkulturelle Frivillighetssentral

Inn døren som er dekorert med søte små rotter, kommer to jenter inn som gjerne vil prøve seg. De får beskjed om at det nå er fullt, men at de kan vente og se om noen ikke kommer.

Og jentegjengen bak musikalen som på forhånd var bekymret for at ingen kom til å møte opp.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag