RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gave til ettertanke

Ullern Avis Akersposten på lederplass.

Foreldrene til Jørund Grønning Kraft står i dagens utgave frem med en sterk beretning. Jørund var en ressurssterk Ullern-gutt som bukket under etter en overdose. Så kan man spørre seg om hvordan dette kunne skje. Ingen vet svaret, men Jørunds foreldre står åpent frem og viser at dette kan skje og ramme ulikt, uansett bakgrunn. I en bydel hvor mange er opptatt av å feie denne type hendelser under teppet, er det godt at noen tør å sette ord på tragedien. Særlig fordi det viser seg at Bydel Ullern ligger helt i toppen når det gjelder rusmisbruk blant ungdom, først og fremst når det gjelder alkohol.

Jørund Grønning Krafts minnegave er et resultat av at gutten hadde en omgangskrets som satte stor pris på ham. Sammen med foreldrene vil de hedre hans minne. Jørund var en god sønn og bror, en lojal kamerat, samfunnsengasjert, leder av ungdomsrådet og så mye mer. Minnegaven skal brukes til å støtte ungdommers kulturelle aktiviteter, i forståelsen av at engasjement holder de unna rusmiljøet.

Minnegaven blir et supplement til det arbeidet bydelen gjør for å forebygge rus. Etter den nedslående rusundersøkelsen i 2007, har bydelen satt i gang prisverdige tiltak. Blant disse er RISKBA-prosjektet, å kartlegge "Risikoutsatte barn og unge". Dette er et tverrfaglig prosjekt som har kommet godt i gang, hvor hensikten er å identifisere de som er risikoutsatte og å kunne yte hjelp så tidlig som mulig. Dette favner videre enn kun rusmisbruk. Man vil også identifisere barn og unge med psykiske vansker med bakgrunn i alt fra mobbing til problemer i familien.

I tillegg kommer SaLTO-prosjektet, "Sammen Lager vi et Trygt Oslo". Dette er også et tverrfaglig prosjekt i samarbeid med Majorstua politistasjon. Prosjektet er konkret rettet mot barn og unge som allerede er i vansker og har til hensikt å redusere barne- og ungdomskriminaliteten, lage trygge skoler og sikre et trygt oppvekstmiljø.

Bydel Ullern skal ha ros for å ta problematikken på alvor. En bydel med "vellykkede mennesker" har et problem når "skammen" skal feies under teppet. Åpenhet er en forutsetning for å kunne hjelpe. Jørunds foreldre skal ha takk for å de står frem med sin sønns historie. Det kan hjelpe andre.

Åpenhet er en forutsetning for å kunne hjelpe

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere