RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gavmilde elever utfordrer nærmiljøet


Sjuendeklassingene Embrik Grann Hevrøy, Nora Elise Høgebøl og Thilde Jusine Tønnesen i elevrådsstyret med pengegaven fra Grindbakken-elevene til barneavdelingen på Oslo Universitetssykehus, Rikshospitalet.
Sjuendeklassingene Embrik Grann Hevrøy, Nora Elise Høgebøl og Thilde Jusine Tønnesen i elevrådsstyret med pengegaven fra Grindbakken-elevene til barneavdelingen på Oslo Universitetssykehus, Rikshospitalet. Foto: Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Elevene på Grindbakken skole imponerte klinikksjef på Rikshospitalet da de troppet opp med 44.226 kroner og 50 øre til barneavdelingen.

GAUSTAD: – Kjempeflott og veldig imponerende at elevene har tatt et initiativ og arbeidet med det over tid. Dette lover godt for fremtiden, og gjør at vi kan gjennomføre ting som hadde vært vanskelig å få til ellers, sa en strålende fornøyd klinikksjef Terje Rootwelt ved Kvinne- og barneklinikken på Rikshospitalet.

Kantinepenger

To ganger i året har Grindbakken skole elevkantine. Én klasse selger, mens en annen klasse og lærerne handler.

– Elevene selger salater, ostesmørbrød, taco, kaker, fruktsalat og mye mer. De lager alt hjemme på forhånd og er veldig kreative, sier rektor Siri Mohr.

Det er inntektene fra kantinen som nå kommer innlagte barn til gode.

– Tidligere har pengene gått til klassenes fadderbarn i India, men nå ville vi hjelpe barn her i Norge, sier elevrådskontakt og lærer, Marianne Kleiven.

– Gjør som Grindbakken

Elevrådsstyret på Grindbakken troppet opp med gaven. Etter en omvisning på sykehuset, blant annet på sykehusskolen der de fikk treffe innlagte barn, har de en klar oppfordring til sine jevnaldrende:

– Flere skoler i området bør gjøre det samme. Nå skal vi tilbake og fortelle om hvordan det er her. Jeg tror motivasjonen til å gjøre dette enda bedre neste gang bare blir større nå, sier Thilde Jusine Tønnesen (12) i elevrådsstyret.

Klinikksjef Rootwelt stiller seg smilende bak elevrådsoppfordringen. Han kan ikke huske at avdelingen har fått så store gaver fra en skole tidligere, men forteller at pengene vil bli satt inn i sykehusets barnestiftelse. Den deler ut penger til avdelinger ved Oslo universitetssykehus som har barn innlagt, to ganger i året.

– Det kan søkes om penger til alt fra leker og bøker, til aktiviteter og trivselstiltak. Det er mange barn som bor på sykehus i lange perioder av gangen, og det er viktig for oss med fokus på hele barnet, ikke bare sykdommen, sier Rootwelt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere