Gavmilde Nordre Aker

Eira og pappa Ola var to av bøssebærerne for tv-aksjonen på Grefsen søndag, og kunne fortelle om stor gavmildhet.

Eira og pappa Ola var to av bøssebærerne for tv-aksjonen på Grefsen søndag, og kunne fortelle om stor gavmildhet. Foto: Foto: Søren Jensen

Nok en gang var Nordre Aker i givertoppen under tv-aksjonen.

  Foto: FOTO: Utlånt

Lions-klubben på Grefsen sto for utdeling og innsamling av bøssene på søndag. Foto: Foto: Søren Jensen

NORDRE AKER: Også på landsbasis går det mot en av tidenes beste innsamlingsaksjoner. Mandag hadde det opptalte beløpet passert 202 millioner kroner. En god vekst fra 2009 og 2008 da det ble samlet inn 192 millioner. Bare i 2006 (Leger uten grenser – 206 mill.) og 2007 (UNICEF – 238 mill.) har det blitt samlet inn mer enn i år.

LES OGSÅ: Oslo ga over 11 millioner

Måtte skuffe fremmøtte

Årets mottaker var Flyktninghjelpen, og hver og en i Nordre Aker ga i gjennomsnitt 42,43 kroner, tredje best i byen.

På Grefsen var det Lions som sto for gjennomføringen av bøssebærere aksjonen, med base i Glads vei. Og der var pågangen enorm.

– Vi er veldig glade for at vi ved årets aksjon fikk delt ut alle rodene. Vi er veldig lei oss for alle de frivillige som møtte frem for å delta, men som måtte gå med uforrettet sak. Tilstrømningen av bøssebærere var enorm og køen strakte seg helt ut av menighetssenteret. Kanskje det gode været og innsamlingens formål var en uimotståelig faktor? sier Søren Jensen i Lions Club Grefsen.

Tradisjonen tro deltok også cirka 100 elever fra Rønningen folkehøyskole som bøssebærere.

SEND OSS DINE TV-AKSJONSBILDER!

God fordeling

Lenge før innsamlingen startet, allerede ved to-tiden, fikk bøssesentralen besøk av Tora (10) og lillesøsteren Inga (3). Tora hadde sammen med to venninner fra Grefsen skole, Ingrid og Marte, solgt epler fra hagen og tjent 305 kroner, som de ga til Flyktninghjelpen.

LES OGSÅ: Stor oppfinnsomhet og giverglede blant skoleelever i Nordre Aker

Noen av de første tilbake var Eira (6) sammen med pappa Ola. På runden hadde også storesøster Sigrid vært med. De fortalte om stor giverglede og om sin vellykkede arbeidsfordeling. Pappa som er størst ringte på, Sigrid brakte frem ærendet, mens lille Eira tok imot bidragene.

– Vi ønsker å takke alle som kom, enten de fikk rode eller ikke, og ønsker velkommen tilbake neste år, sier Jensen.

Følg opptellingen hos NRK.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag