*Nettavisen* Nyheter.

GBK må bestå!

Svar på innlegget "Legg ned GBK!" av Finn Arnesen

GBKs A-lag rykker sannsynligvis ned i 3. divisjon. Det betyr bare at man i sesongen 2009 befinner seg på samme nivå som i 2003 og 2004. GBK er grunnlagt på ideen om å utvikle Groruddalens fotballtalenter, og i perioden har vi utviklet en rekke spillere og trenere. At man rykker ned en divisjon rokker ikke ved klubbens fundament. GBK skal også i fremtiden være en utviklings-arena for de som ønsker å trene oftere og mer systematisk enn det noen av de andre klubbene i Groruddalen kan tilby.

Riktignok har ikke GBK en egen hjemmearena. Det er stort press på alle baner i dalen. Denne logistikken har latt seg løse i de årene GBK har eksistert, og vi skal nok løse kabalen også neste sesong.

Onkler eller tanter med mye penger har dessverre ikke vært og sett hverken for GBK eller andre foreninger i dalen. Vi gir selvfølgelig ikke opp av den grunn! GBK jobber alternativt omkring finansiering av klubben. Langsiktig vil denne måten å jobbe på forhåpentligvis gi oss en god økonomi.

Rik på mening er jobben GBK gjør for å bedre oppvekstvilkårene til ungene i dalen. Vi arrangerer fotballskoler som er åpne for alle i samarbeid med Oslo Idrettskrets og ulike klubber i dalen (alle foreldre har ikke råd eller prioriterer ikke å betale lisenser og medlemskontingenter for sine barn). Vi jobber med et prosjekt for økt foreldreengasjement i samarbeid med Plankontoret for Groruddalen. På skoler har vi hatt prosjekt rettet mot språkutvikling og holdninger i samarbeid med Utdanningsetaten. GBK har faktisk på kort tid også blitt et begrep innenfor en positiv samfunnsutvikling. Folkehelse, miljø og integrering er viktige pilarer.

Ungdom og utvikling har stor verdi, og rett skal være rett, samfunnsengasjerte samarbeidspartnere er allerede på banen! De spenner fra mange mindre til store bedrifter som Hafslund, Lund Gruppen, USBL (som alle ser verdien i arbeidet rettet mot barns oppvekstvilkår i dalen). Samarbeidet klubbene mellom har også gitt økonomiske fordeler. Her snakker vi foreløpig om store aktører som OBOS og DNB NOR.

Dalens barn og unge påvirkes på morsomt og utradisjonelt vis. Goruddalsmesterskapet i skyll, brett og stapp for 4.klassetrinnet, eller kildesorteringsleken Score på retur. I alle disse prosjektene bruker vi ressurser fra GBKs A-lag. Våre samarbeidspartnere på miljø er store aktører som Grønt Punkt, Metallco, Energigjennvinningsetaten og Aktiv Ryddecentral.

Dimensjonen på Greis tribuner har tålt publikumstilstrømningen. Dog har GBK hatt et større antall tilskuere enn noen av de andre klubbene i dalen. Antall tilskuere henger sammen med resultater, men ser man perioden 2003 2008 vil man finne at GBK i snitt har omkring 200 tilskuere. Snittet for Grei og Årvoll er vel ca. 50 tålmodige sjeler ...

Adecco-ligaen er fremdeles vår ambisjon. Av, med og for Groruddøler. Det satses på Groruddalen fra offisielt hold, og vi jobber på flere arenaer for å finne et tilfredsstillende opplegg for avvikling av både treninger og kamper.

Livet i klubbene er en viktig del av GBKs virksomhetsområde. Behovet varierer selvfølgelig fra år til år, fra klubb til klubb, og fra lag til lag. Vi gir tilbud også til jenter og gutter i alle aldre. Et tettere samarbeid med Linderud/Grei jenter hadde vært flott å få til. GBK befinner seg daglig ute på treningsfeltet med tilbud til de klubbene som ønsker dette. På Greis eget Akademi har GBK stilt med trenerressurser 2 år på rad. Her diskrimineres det ikke mellom jenter og gutter. GBK har faktisk mer ressurser enn du skulle tro! Flere klubber og enkeltpersoner bidrar etter evne, og vi gjennomfører 2. divisjonskamper, breddetiltak og samfunnsprosjekter uten større problemer.

Etter seks år opplever GBK sin første nedtur. Alle klubber opplever dette. Ingen av de andre klubbene i Groruddalen har hverken økonomi, kompetanse eller ønske om spill i 2.divisjon. Dersom noen har slike ambisjoner, bistår vi gjerne med erfaring fra flere år i divisjonen.

Nødvendigheten av samarbeid og utvikling har etter vår mening ikke blitt mindre med årene. Snarere tvert i mot. Groruddalssatsningen har som mål å endre folks syn på dalen. GBK er Groruddalens største felles satsing innenfor idrett og oppvekstvilkår.

Jan Fjelddalen
Formann i GBK

Glenn Andersen
Leder av GBKs sportsutvalg

Tor Sandnes
Markedssjef i GBK

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.