RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

GBK-spillerne leverte en veldig god kamp mot opprykksfavoritten Kristiansund søndag, men tapte likevel 3-2.
GBK-spillerne leverte en veldig god kamp mot opprykksfavoritten Kristiansund søndag, men tapte likevel 3-2.

GBK-nervene slapp taket

Groruddalen tapte riktignok mot opprykksfavoritten Kristiansund 3-2. Laget viste likevel tendenser til godt spill, og det gledet GBK-trener Danny Sannes.

RØDTVET: Hvis vi ser bort fra de første 15 minuttene er vi det klart beste laget mot Kristiansund, sier Danny Sannes til Lokalavisen Groruddalen.

Hjemmelaget havnet under etter bare to minutters spill og GBK virket rett og slett paralyserte i starten av kampen.

Men så etter 18 minutters spill våknet endelig GBK. Lamin Bojang kjørte igjennom på høyre siden, og scoret sikkert. Etter scoringen viste GBK hva de var gode for. Laget vartet opp med god fotball, og det var fortjent at Farhad Abdulghani la på til 2-1 ti minutter seinere.

Jeg var vitne til en forvandling. I starten av kampen var vi både spent og nervøse. Men så slapp endelig nervene taket, og da var vi gode. Kristiansund hang tidvis ikke med, sier Sannes.

Fra stopper til spiss

Målscoreren Lamin Bojang syntes det var bittert at laget ikke fikk med seg poeng, men unggutten var også fornøyd med måten laget sto fram på utover i kampen.

Vi viser at vi kan spille fotball. Mot Kristiansund lar vi ballen gå hurtig, og da er vi gode, sier han.

Bojang har spilt stopper de siste årene, men i søndagens kamp ble han flyttet fram som spiss. Ikke noe problem mener målscoreren.

Da jeg spilte i Vålerenga som junior var jeg spiss, og jeg ble faktisk toppscorer i interkrets. Jeg trives godt framover på banen, men det begynner å bli lenge siden jeg har spilt der. Heldigvis har jeg ikke glemt alt, ler han.

Kontroversiell avgjørelse

GBK ledet lenge i søndagens seriekamp, og det så ut til å gå mot seier. Men en tvilsom dommeravgjørelse fikk laget til å miste fokus.

En halvtime før slutt valgte dommer Kenneth Johansen å vise ut Groruddalen-spiller Abdirashid Ibrahim.

Ibrahim dyttet en Kristiansund-spiller etter å ha blitt slått i bakhodet. Kristiansund-spilleren gikk i bakken som en potetsekk og dommer Johansen trakk fram et overraskende rødt kort.

På den påfølgende dødballen utliknet Kristiansund til 2-2 og vertene klarte aldri å komme seg til hektene igjen etter dette.

Dødball-slurv

Også i sesongpremièren bort mot Korsvoll fikk GBK en spiller utvist. Hjemmelaget ble baktunge med én mann mindre, og nok en Kristiansund scoring måtte bare komme. 10 minutter før full tid falt avgjørelsen etter masse rot inne foran GBK-keeper Masood Fazal.

Groruddalens kaptein Kristinan Høvring var skuffet etter tapet mot vestlendingene.

Denne kampen burde vi ha vunnet, og dette var veldig surt. Jeg synes vi er det klart beste laget kampen igjennom.

I starten av oppgjøret var vi tydelig preget av stundens alvor, og vi var uheldige som havnet under. Men vi reiser oss. Nå må vi bare slutte med å slippe inn mål på dødball, sier Kristian Høvring bestemt.

På lørdag reiser GBK til Trondheim for å spille mot Strindheim.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere