*Nettavisen* Nyheter.

Geiter ut på beite

Solanyi Brørs- Brenden (5) frydet seg over nærkontakten med geitene, og brøt ut i et spontant gledeshyl under besøket i innhegningen. Foto: Anita L. Hanken.

Opsi Daisy og killingene hennes fikk en varm velkomst da de ble sluppet på beite i Furuset kulturpark onsdag ettermiddag.

Klikk på bildet for å forstørre.

Opsi Daisy og killingene hennes er ansatt som «gressklippere» for Friluftsetaten i sommer. Foto: Anita L. Hanken.

Klikk på bildet for å forstørre.

Barna satte tydelig pris på møtet med dyrene. Foto: Anita L. Hanken.

FURUSET: Barna som hadde møtt opp for å overvære geiteslippet ventet spent da dyrehengeren ble rygget opp foran innhengningen.

Først så det ut til at Opsi Daisy heller hadde lyst til å bli der inne. Men masse grønt gress, utetemperatur over 20 grader og forventningsfulle, klappeklare barn så ut til å virke overtalende. For plutselig ombestemte hun seg og stormet ut i sommeren med de tre geitekillingene på slep.

Se alle bildene: Geiteslipp på Furuset

Får snart selskap av flere

Solanyi Brørs-Brenden (5) var blant barna som hadde tatt turen i parken. Hun syntes alle geitene var like fine, og ville ikke peke ut noen favoritt blant dem.

– Det var gøy å klappe dem. Ha det, geiter! sa hun da seansen var over.

Driftssjef ved Nordre Lindeberg gård Marthe Lindseth forteller at Opsi Daisy og killingene snart får selskap av Hannemor og to kje til, dersom alt går etter planen.

– Bukken Pål blir alene hjemme på gården i sommer. Der skal han gå fritt ute, sier hun.

I Furuset kulturpark har geitene eget «hus» å søke le under. Vanntilgangen er også på plass. Men ettersom geiter er klatrere, kan imidlertid det flate landskapet bli litt småkjedelig.

– Vi skal prøve å få inn et klatretre til dem, ser Lindseth.

– Ikke mat geitene

I fjor var det en episode med noen uheldige barn som tok i strømgjerdet. Lindseth håper man klarer å unngå det i år, og ber voksne passe på. For strøm må det være dersom geitene ikke skal klatre over.

– De har ikke gått i så lav innhegning før, så vi er litt spente på hvordan det går, sier hun.

Lindseth henstiller alle til å ikke mate eller jage geitene.

– Vi håper folk vil ha respekt for strømtråden som står på. Mugna mat og brød er dårlig sort, så det er best at folk lar være å fore dem, sier hun.

I verste fall kan mating føre til forgiftninger og forstoppelser. Dersom man ønsker kontakt med geitene, er forsiktig klapping gjennom gjerdet et bedre alternativ.

– Geiter er nysgjerrige og kontaktsøkende. Nå håper vi de gjør en god jobb, så vi klarer å holde gresset nede hele sesongen, sier Lindseth.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.