Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gekko’en fra Kjelsås

KJELSÅSGEKKO:Lene “gekko” Pettersen åpner utstilling neste uke - med kunst “fra sidelinja”.
KJELSÅSGEKKO:Lene “gekko” Pettersen åpner utstilling neste uke - med kunst “fra sidelinja”. Foto: FOTO: Petter B. Brandtzæg
Inspirert av gekkoen som spaserer i taket og ser verden oppned, lager Lene Pettersen kunst fra sidelinja - av ting som tas for gitt eller sjelden reflekteres over.

GRESK TRAGEDIE: Lene Pettersen har også tatt for seg den greske finanskrisen - folket blør!

GJENBRUK: Trenger ikke kaste gamle malespann, de kan faktisk bli kule lamper.

22.07: Hjertehagl fra Utøya

KJELSÅS Og 8. desember åpner Lene “gekko” Pettersen kunstustillingen 3xgekko. (gekko = øgle) Lenes kunstnerkonsept handler, ifølge henne selv, om det å se kjente elementer i andre kontekster og nytt lys - noe som kan henge sammen med hennes antropologiske bakgrunn.

Omgir oss med symbolikk

– Utgangspunktet kan være et fint mønster, eller en graf man kaster et raskt blikk på i avisen? Eller kanskje det brukte malespannet som egentlig skal kastes, men som kan redesignes til å bli en funky lampeskjerm?

- Ved å ta kjente ting ut av sine faste omgivelser, og sette de inn i nye rammer, så forsøker jeg å etablere et meningsspenn, og som kanskje kan rokke litt ved folks egne forestillinger. Kanskje stoppe litt opp i en hektisk hverdag, og se på all symbolikken vi omgir oss med til daglig, men som vi sjelden reflektterer over? sier Kjelsåsjenta, som også har tatt tak i Finanskrisen i Hellas.

– Den malte gjeldsgrafen til Hellas er et eksempel på ovennevnte. Det greske folket blør! For mange blir kanskje Hellaskrisen bare en graf i avisen, eller noen bilder på nyhetene - vi klarer jo ikke alltid å forestille oss skjebnene bak tallene vi får servert!

Men Lene stiller ikke helt solo til uka.

3xgekko

– Spesielt morsomt er at også min datter og min mor bidrar til utstilingen - altså tre generasjoner gekko, forteller Lene.

Datter Selma (8) har laget “Colors of light” av ikke mindre enn 34.000 perler! Gekko-mormor bidrar med hjemmestrikket kunst.

– 3Xgekko blir også en markering av tre generasjoner kunstnere - med tre ulike blikk. Ett av arbeidene jeg stiller med, 22/7, med 77 fargerike hjertehagl var tøft å lage! Men hvert hjerte minnet meg på hvor heldige vi er - og som også får lage en tregenerasjons kunstutstilling sammen.

Lene har også god erfaring som gjenbrukskunstner, og blant annet stiller hun også ut lampeskjermer laget av gamle malespann.

– Man kan jo spare miljøet for masse CO2 utslipp, ved å gjenbruke, fremfor å kjøpe nye ting!

Nå jobbes det på spreng i “gekkoverkstedet” for å få alt på stell til den forestående utstillingen i Galleri Frognerveien 44.

– Men så utrolig morsomt dette er! Og så klart håper vi på stinn brakke til uka!, sier Lene og legger til at Åsne Melhuus fra “Pent brukt” stiller med “rå gitar og hjertesmertende vokal.”

Mer om Lene her

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!