Gelius anbefaler 100 minutters bibel

Nå kan du løpe ut og kjøpe bibelen, verdens mest solgte bok, i en ny versjon: "Bibelen på 100 minutter". Du får den i kiosken og på bensinstasjonen. Vålerengaprest Einar Gelius har skrevet forordet, og han er overbegeistret.

VÅLERENGA: Den nye bibelversjonen får mye medieomtale. Ikke minst fordi kjendisskuespiller Kåre Conradi har lest inn denne bibelen på lydbok. Men også fordi sogneprest i Vålerenga kirke, Einar Gelius har garantert for kvaliteten. Dessuten er det ganske nytt at bibelen tilbys som kiosklitteratur.

Kioskvelter

Mini-bibelen selges nemlig ikke bare hos bokhandlere, men også i en rekke kiosker, bensinstasjoner, på Posten og i enkelte musikkforretninger. Gelius sier til VG Nett at han er ikke redd for at den nye bibelen skal få et uverdig stempel som kiosklitteratur.
Overhodet ikke! Tvert imot! Nå kommer bibelen ut til folket, sier en engasjert Gelius.
Han beskriver det nye konseptet som "et kvalitetsprodukt".
De fleste har nok en bibel i bokhylla, men det er jo en ganske stor bok å ta fatt på. "Bibelen på 100 minutter" er i tiden. Den er kjapp, kort og konsis og dermed midt i blinken. Den er overkommelig, og leseren får med seg hovedlinjene i bibelhistorien, sier sognepresten.
Gelius håper den lettleste bibelen vil vekke nysgjerrighet hos nye lesere, og mener den er spesielt godt egnet for skoler og i konfirmantundervisning. Men den passer for alle aldre, mener Gelius som er veldig imponert over Kåre Conradis jobb som bibel-leser.

Egmont er utgiver

Egmont forlag utgir "Bibelen på 100 minutter". Herfra er vi ellers vant til å få Nemi, Donald Duck og adskillig annen lettbent litteratur. Pondus har akkurat meldt overgang til Egmont, men nå handler det altså om litteratur med helt annen tyngde, både på papir og på CD.
Utfordringen i å lese lydboken lå i å få den sterkt komprimerte teksten til å bli sammenhengende og lett å forstå, uten at jeg ble messende, sier Kåre Conradi til VG Nett via Egmont forlag.
Han håper boken vil bidra til at bibelhistorien kan komme frem til mange flere, både de som søker, og de som er generelt nysgjerrige. Om lydboken varer 100 minutter? Nei, det tar nemlig 130 minutter å lese den høyt!
Det er forfatter og prest Eyvind Skeie som sammen med kona Gerd Skeie har oversatt "The 100-Minute Bible". Boken er skrevet av den britiske presten Michael Hinton. "The 100-Minute Bible" ble lansert i England i fjor og har til nå solgt i 150.000 eksemplarer, ifølge VG Nett.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.