RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
 

Gelius inn på teppet

Vålerenga-presten Einar Gelius fikk fredag morgen korreks av biskopen for form og innhold i Arne Næss' begravelse, melder Vårt Lands nettutgave.

Vålerenga-presten var fredag morgen innkalt til møte hos biskop Ole Christian Kvarme etter at Gelius ledet den uortodokse begravelsen av professor Arne Næss.

Før dette i dag kom opp i Vårt Land og er blitt en offentlig sak, hadde jeg innkalt Einar Gelius til møte på mitt kontor. Vi gjennomgikk hva som er vår kirkes ordning for gravferd, og ut fra dette samtalte vi om det som skjedde i begravelsen i Ris kirke tirsdag. I samtalen beklaget Einar Gelius at han ikke hadde fulgt opp den ordningen vi har i Den norske kirke, og at begravelsen ble gjennomført uten de elementer som naturlig hører hjemme i en kirkelig begravelse, sier biskop Kvarme til Vårt Land.

Aarflot refser

I fredagens utgave Vårt Land får Einar Gelius kraftig kritikk fra Kirkerådets leder og den tidligere Oslo-bispen Andreas Aarflot.

Han uttaler til avisen at «arrangementet mer fikk preg av en humanistisk inspirert forestilling i et lånt kirkerom» og at Gelius «opptrådte mer som en konferansier enn som en prest».

Kirkerådsleder Nils-Tore Andersen sier til Vårt Land at han er i tvil om dette var en kristen bisettelse, og om Gelius «opptrådte som prest og kirkens mann eller ikke».

Gelius avfeide

I et intervju med Vårt Lands papirutgave fredag avfeide sokneprest Einar Gelius kritikken mot tirsdagens begravelsesopplegg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere