Gå til sidens hovedinnhold

Genial galskap med humor og konstant rumpesprekk

Hurra Torpedo ga publikum akkurat det de kom for. Den elleville, elektriske galskapen til det uortodokse Oslobandet ville ingen ende ta. Hvitevareorkesteret trakk utrolige 5.000 til lørdagens første konsert på Øya.

MIDDELALDERPARKEN: Det tar ikke mer en åtti sekunder før man ser første rumpesprekk på scenen. I sprekt solskinn blir Øyafestivalens siste dag innledet av Oslos galeste musikere.

Sur støvsugersekkepipe

I år presenterte Hurra Torpedo en del nye innslag og instrumenter, blant annet en vaskemaskinbass, panelovngitar, mekanisk rytmeboks, komfyrforsterker og sekkepipestøvsuger.

Ballet ble åpnet med en småpsykedelisk panelgitarsolo av Aslag Guttormsgaard foran et jublende og mottagelig publikum. Gutta går i sine sedvanlige tettsittende blå treningsdresser, med den konstante glippen mellom mage og underliv.

- Vi er Hurra Torpedo og dere er publikum, roper Kristopher Schau, og annonserer samtidig at det nå er et fornyet og bedre band som står på scenen - et av verdens beste, utbasunerer Abildsøs store sønn ironisk ubeskjedent.

Tre x tre medley

Schau finner sin vante plass på scenen og banker kraftfullt på beaten blant komfyrer, kjøleskap og frysere. Man kjenner det rykker i foten og bassen treffer brystet hardt hver gang han smeller lokket på fryseren i takt med musikken.

Del på Facebook

Høydepunktet kom da de klinket til med en medley som inneholdt Veronica Maggios "Jag kommer", Admiral P's "Snakke litt" og Gabrielles "Ring meg", for så å avslutte med at alle tre sang hver sin tolkning av alle låtene samtidig. Et absurd, men genialt trekk som merkelig nok funket i dette litt underlige universet.

Hurra Torpedo presenterte flere covelåter; den mest kjente av dem er nok Lady Gagas "Pokerface", som Oslogutta har spilt flere ganger tidligere. Det merkes også på responsen. Folk gynger og synger med, mens de skåler og ler mot scenen.

SE VIDEO FRA ØVING MED HURRA TORPEDO UKEN FØR ØYA:

Tungmetall

Det tar på å ødelegge en komfyr med en jernstang gjennom en hel låt, eller løfte et tungt stort metallhjul over hodet for så å smadre hvitevarer om og om igjen. Konserten ser ut til å være en ren treningsøkt for de tre aldrende herremenn.

- Jeg kjenner at jeg ikke er 40 lenger, sier Schau, og følger opp med å spørre publikum:

- Orker dere mer? Han får et rungende ja fra publikum.

- OK, men gjør vi..?, spør han seg selv andpustent i mikrofonen.

Det gjorde de heldigvis, og det er vi glad for. Galskapen lenge leve! Heia Hurra Torpedo!

Reklame

Husker du disse to idiotene?