RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gi barna trygg skoleveg

Snart skal skolen begynne igjen etter to måneders ferie.
De fleste barna gleder seg. Størst er kanskje spenningen og forventningene hos de tusenvis av seksåringene som skal begynne på skolen for første gang.

Dette er viktige personer som nå slippes ut i et trafikkbilde de kanskje ikke er så kjent med. Barn er impulsive og har ikke så lang erfaring med trafikkerte veger.
Alle foreldre ønsker å beskytte barna våre mot farer i trafikken og vi synes det derfor er best å kjøre egne barn til og fra skolen. Det er helt naturlig, men vi har også et stort ansvar for andres barn.

Utrykningspolitiet sier selv at foreldre som kjører egne barn kan være verstingene på skolevegen. Vi glemmer kort og godt å ta hensyn til andre barn i trafikken når våre egne barn sitter trygt fastspent i baksetet.
Utrykningspolitiet melder at mange kjører for fort forbi skoler, tar ikke hensyn til gangfelt og gir blaffen i skilting og skolepatruljer.

I to måneder har skolene hatt ferie og vi har kanskje lagt om på kjørestilen, men nå begynner skolen og tusenvis av barn og unge vil prege trafikken.
Vi har ingen barn og unge å miste. Derfor må vi som voksne vise varsomhet og respekt for skolebarn i trafikken.

Arbeidet med å sikre skolevegene og å utbedre de farligste vegstrekningene med gang- og sykkelveger må fortsette. Her er det viktig med et nært samarbeid med foreldrene, skolen, kommunen og vegmyndighetene.

Før barna sendes ut i trafikken på egenhånd er det nødvendig at de har lært seg trafikkreglene, og hvordan de skal oppføre seg i trafikken. Men det hviler et stort ansvar på oss bilister at vi skjerper oss og følger trafikkreglene, tar hensyn og er spesielt oppmerksomme på skolebarn langs vegene ved skolestart.
La oss da sammen gi barna våre den trygghet og glede de fortjener ved å gi dem en trygg og sikker skoleveg.

Eirin Faldet, stortingsrepresentant Arbeiderpartiet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere