RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gi EKT støtte

I mange år har det vært arbeidet for å få satt EKT rideskole og husdyrpark i stand. Virksomheten på Ekeberg er blant de mest populære i hele Oslo. Men etter å ha vært drevet av idealisme i årevis, er det klart at anlegget sårt trenger midler til vedlikehold og videre drift. Familien Thorson trenger en håndsrekning fra Oslo kommune.

Nå ber fire partier (Ap, SV, V og KrF) byrådet om fortgang i saken. Det har vært mye kluss i forholdet mellom kommunen og EKT, ikke minst knyttet til Søylehuset og driften av dette. Tidligere hadde de inntekt fra kafédriften i Søylehuset. Men helt fra 1991 har Per Hindal drevet stedet og etter hvert dermed også inntektene. EKT har bedt om å få tilbake driften - og inntektene - men dette er avvist.

I en byrådssak fra i fjor ble det sagt at det som en kompensasjon skal vurderes å tildele EKT et årlig driftstilskudd. Dette synes vi er en god idé, og dessuten bør det også hensyntas at det har manglet penger til nødvendig oppgradering av anlegget i årene som er gått uten inntektsmuligheter fra Søylehuset. Det bør ikke være en sak mellom Thorson og Hindal, her er det kommunen som har ridd to hester, og det er forståelig at EKT føler seg snytt hvis de hadde regnet med inntektene fra Søylehuset. Da er det også kommunens ansvar å rydde opp i forhold til EKT.

I brevet fra de fire bystyrepartiene heter det: «EKT rideskole og husdyrpark på Ekeberg har gjennom mange år vært et velbrukt og populært tilbud til barn, ungdom og familier over hele byen, med blant annet terapiridning som én viktig aktivitet. Det vil antagelig være en tilnærmet enstemmig positiv holdning til EKTs virksomhet blant byens borgere. Derfor er det viktig at EKT også i fremtiden får trygge og forutsigbare rammer for sin virksomhet.»

Området ved Søylehuset og EKT er en av bydelens absolutt mest kjente og kjære fritidsområder. Og som sagt er det ikke bare fra nærområdet, men hele Oslo, at folk kommer hit for å møte dyr og koble av. Det ville være svært trist hvis virksomheten opphørte på grunn av tidligere rot fra kommunens side, og vi håper nå det blir fortgang i saken slik de nevnte partier har bedt om. Det er forståelig at EKT føler seg snytt

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere