Gå til sidens hovedinnhold

- Gi meg bilen, jeg har kniv

En kvinne og hennes datter (22) på Kjelsås sto plutselig ansikt til ansikt med en ruset mann med kniv. Men de nektet å gi fra seg bilen som var full av verdisaker.

KJELSÅS: Det var en søndag kveld i slutten av januar de to opplevde marerittet.

– Min datter hadde akkurat kommet hjem fra utlandet, så hun hadde med seg en del ting. Derfor var det mye av verdi i bilen, blant annet en pc, pass og andre saker, sier Kjelsås-kvinnen til Nordre Aker Budstikke.

"Jeg har kniv"

– Vi hadde fylt opp bilen, som sto parkert like ved inngangsdøren, og var klare til å dra. Vi satt i bilen, og jeg hadde nøkkelen i tenningen. Da så vi en person i mørket, han kom ut fra carporten vår. Vi tror han må ha stått og sett oss fylle opp bilen, sier hun.

Mannen kom så opp på siden av bilen, på førersiden.

– Jeg åpnet døren og spurte hva det var, om han lette etter noen, sier hun. Det var da situasjonen med ett ble dramatisk.

– "Få nøkkelen til bilen," sa han. "Hva er dette for noe tull," sa jeg, før han sa at han hadde kniv. Og det stemte, forteller kvinnen.

Skrekkslagen kom datteren seg ut av passasjersetet, og hun tok frem mobiltelefonen og ringte politiet.

Knivblad på håndleddet

Kvinnen lot seg imidlertid ikke vippe av pinnen av knivtrusselen.

– "Nå går du, du får ikke bilen," sa jeg. Han hadde kniven i hånden, en sånn Mora-kniv. Da la han den på håndleddet mitt og sa "nå skjærer jeg". Akkurat den opplevelsen sitter igjen etterpå. Den kniven, den var ekkel, forteller kvinnen.

Knivmannen, som i følge kvinnen virket ruset, fikk nappet til seg bilnøkkelen, og han prøvde å starte bilen. Samtidig så kvinnen at han hadde lagt fra seg kniven på passasjersetet. Mens mannen forsøkte forgjeves å få startet bilen, kastet kvinnen seg over ham og fikk kastet kniven ut av bilen.

– Da var jeg ikke så redd for ham lenger, sier hun. Men en skikkelig slåsskamp ble det.

– Han slo meg, ja, forteller hun.

Samtidig hadde datteren fått kontakt med politiet på telefonen. De to fikk fortalt mannen at "hvis han var smart, så gikk han nå, for snart kommer politiet".

– Da forsvant han. Han løp ikke, men ruslet avgårde, sier kvinnen, som forteller at politiet kom til stedet rett etterpå, men har ikke funnet mannen. For kort tid siden fikk Kjelsås-kvinnen beskjed om at saken er henlagt, til tross for at de har både kniven og luen hans, som ble liggende igjen i bilen.

– Følg med i nabolaget

– Jeg var litt forfjamset etterpå, vi var begge litt skjelvne, så politiet ringte ambulanse. Etterpå kom familie til oss og var hos oss på kvelden, forteller kvinnen.

– Dere bor i et tettbebygd område, og noen av naboene må jo ha hørt dere skrike? Men det var ingen som kom til unnsetning?

– Nei. Hadde det kommet en voksen mann eller to, hadde nok situasjonen blitt annerledes, sier hun uten å ville spekulere mer. Men hun vil gjerne oppfordre folk til å bry seg hvis de hører eller ser noe slikt i sitt nabolag.

Hun forteller at hun i ettertid har slitt med opplevelsen, men at hun er i ferd med å legge den bak seg.

– Jeg har blant annet fått god hjelp fra min fastlege, som har tatt veldig godt tak i dette, sier kvinnen, som aldri hadde trodd at noe sånt kunne hende dem på Kjelsås.

Kan komme opp igjen

Saken er henlagt, men det betyr ikke at vi er ferdige med den, sier politioverbetjent Dagfinn Kaldal hos Majorstua politistasjon.

– Den kan komme opp igjen senere hvis vi får nye opplysninger, for eksempel hvis vi får andre saker med samme fremgangsmåte eller beskrivelse.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre