RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gi oss en rettferdig sjanse!

Uansett hvordan det går med 2. divisjonslaget Målløs i kretsserien i år, vil de ikke rykke opp i den nye nasjonale eliteserien. Årsak; Norges Bandyforbund har tinget et vedtak på opprykksregler, som gjør det umulig for 2. divisjonslag på Østlandet å rykke opp.

Romsås: - Håpløst sier en fortvilet trener, Jon Alexander Lysgård, om vedtaket til Norges Bandyforbund.
- Vi har et meget sterkt lag, i fjor hadde vi omtrent samme målforskjell som serievinner Holmlia.
Likevel kan ikke damelaget til Målløs komme lenger enn å bli serievinner i 2. divisjon denne sesongen. Norges Bandyforbund vedtok nemlig på årstinget at eneste mulighet for å rykke opp i eliteserien er gjennom de så kalte regionsseriene.
Dette gir lag fra blant annet Vestlandet og Nord-Norge en stor fordel. Grunnen er at det tidligere i år ble avgjort at det ikke skal være en regional serie på Østlandet. Begrunnelsen var at for mange lag ikke hadde mulighet til å reise de lange strekningene for å spille kamper av økonomiske og tidsmessige grunner. Dette vil altså igjen gå utover lag som Målløs som faktisk har denne muligheten.
Vi ber ikke om at vi skal få direkte opprykk, men at eventuelle kretsserieledere skal få mulighet til å være med på en kvalifisering på lik linje med de andre regionsseriene.

Vanskelig motivasjon

Jentene på laget fikk beskjeden bare minutter før Lokalavisen Groruddalen møtte dem på trening i Romsåshallen torsdag.
Vi er veldig skuffet, sier lagkaptein Sirill Sørensen.
Det blir mye vanskeligere å motivere seg nå når vi vet at vi uansett ikke blir et eliteserielag neste år, og vi hadde hatt en reell sjanse, sier Sørensen.
Hun får støtte fra lagvenninnene Vibeke Krogstad og Vanja Christensen. Sammen har jentene bygget opp et sterkt lag. Lagånden og vennskapet spillerne i mellom er en viktig drivkraft.
Vi er veldig gode venner, og har mye moro, så vi skal nok klare å motivere til å gjøre en bra sesong, men det blir vanskeligere etter dette, sier jentene, som ikke har forståelse for Bandyforbundets avgjørelse.

Frykter for rekrutteringen

- Forbundet har gjort det vanskeligere for seg selv, sier trener Lysgård. Det blir vanskeligere å rekruttere spillere med et slikt regelverk, og det kan jo umulig være ønskelig fra forbundets side.
Lysgård rister oppgitt på hodet over det han mener er en håpløs avgjørelse, og ber nå forbundet om å revurdere sitt vedtak. - Vi ber ikke om mer enn en rettferdig sjanse. Hvis forbundet kunne innrømmet at vedtaket var en tabbe, og gjort om på reglene slik at de lokale kretsserievinnerne kunne være med på en kvalifisering til eliteseriespille, kunne det til og med hevet nivå i eliteserien, mener en fortvilet, men dog optimistisk Lysgård.
Selv om vi har fått et tilbakeslag nå, gir ikke opp ennå, avslutter han, med stor støtte fra laget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere