Gå til sidens hovedinnhold

Gi oss en skikkelig Lyn-sang

Da Aftenposten ringte meg for noen måneder siden og lurte på hva som kunne vært en passende sang for en konkurranse de skulle kjøre på nett i april, svarte jeg at vår klubb kun har én sang av betydning, og det er gode gamle "Heia Lyn".
Denne sangen er kanskje ikke den beste sangen rent musikkteknisk (jeg skal ikke påberope meg noe kunnskap om musikk, faktisk har Finn Bjelke en gang kalt meg en musikalsk pygmé), men den har en fin rytme og er blitt spilt på Ullevaal siden jeg begynte å gå på Lyn-kamp (1979). I fjor fikk vi som jobber med arrangementet på Ullevaal en lys idé. Hvorfor ikke droppe "Heia Lyn" ved scoringene våre slik at man kan høre Bastionens jubelbrøl? Nå er de tross alt mange nok til at det blir litt "schwung" over det. Dette var tankene våre, men det viste seg fort å være en særdeles dårlig idé, og i ukene mellom våre tre første kamper på Ullevaal, fikk vi flere mailer og telefoner enn vi gjorde i forbindelse med cupfinalen mot Brann i 2004.
Absolutt alle gjorde krav på at sangen måtte tilbake, og enkelte hevdet at vi som jobbet med dette måtte være mindre begavede siden vi hadde tatt den bort. At vi gjorde en feilvurdering er det ikke den miste tvil om, men det positive ved dette var at det viste hvilket enormt engasjement det bor rundt denne klubben.
Det er nettopp dette engasjementet jeg ønsker å mane til i dagens corner. Jeg vet at det sitter mange tusen Lyn-supportere rundt i Norges land som kanskje, og forhåpentligvis, brenner inne med en bra idé, eller en kul melodi som kan eltes frem til en ny sang. For selv om vi har en sang som betyr mye for oss, så er det på tide at vi får noen nye sanger vi kan være stolte av.
Bastionen har hatt dette i tankene i lang tid, og har nå nedsatt en prosjektgruppe som skal jobbe frem en ny Lyn-cd. På sin egen hjemmeside oppfordrer de garasjeband eller folk med studio til å sende inn sine bidrag, enten i form av ferdiglåter eller bare sangtekster som man kan bygge videre på. Det eneste kravet er at sangen dreier seg om Lyn, og at bidraget er dem i hende innen 31. mai i år.
Uansett hvor mye "Heia Lyn" betyr for meg, vil det alltid være en sang jeg forbinder med Lyn-scoring, og aldri en sang jeg hiver i cd-spilleren. Det er liksom ikke den typen sang, så min drøm er at dette prosjektet skal klare å finne den sangen, eller sangene, man kan sette på når man bare vil høre på fin musikk, eller har venner over på vorspiel.
For akkurat det mangler vi i Lyn i dag. I hvert fall hvis dere spør en musikalsk pygmé som meg.
Førstkommende mandag er det Tromsø på Ullevaal. Da regner jeg med fullstappet Bastiontribune og tre poeng.
Vi sees.

Joachim Westher Andersen

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus