*Nettavisen* Nyheter.

Gi oss lys på «Idioten»

Trener Thomas Hagness sammen med Oliver Normann. Nå haster det å få opp lyskastere på «Idioten» forå kunne trene også utover høsten. Foto: Anne Marie Huck

For at barna skal kunne trene her på "Idioten" på ettermiddager trenger vi noen lyskastere og et nytt gjerde, sier fotballtrener Thomas Hagness.

ADAMSTUEN: Det er torsdag ettermiddag og fullt liv på Idioten.

Det er ofte veldig fullt her på de fleste dagene i uka, sier Thomas Hagness som på frivillig basis har lært barn i alderen fra 3 til 6 år å spille fotball. De fleste barna han trener går på Bolteløkka skole, og da Hagness startet opp for halvannet år siden, var det bare fem påmeldte.

Nå må jeg trene to grupper på ti barn, sier Hagness, som beviser at akkurat denne "mellom gruppen" med barn er viktig å aktivisere før de kommer inn i et mer seriøst idrettsmiljø eller klubb. Da er man også avhengig av å hsa et sted å trene.

Trenger lys

Nikolai Tvedt fra Bolteløkka skole trener sammen med Oliver Normann som går på St. Sunniva skole oppe på Idioten en gang i uka. At det fossregner ser ikke ut til å bekymre guttene noe særlig

Jeg skal bli fotballspiller når jeg blir stor, sier Nikolai,som straks får støtte av Oliver.

For at barna skal kunne trene fotball her på ettermiddagene trenger vi noen lyskastere nå som det på høsten begynner å bli mørkt tidligere på ettermiddagene, sier Hagness. Han forteller også at han har vært i konrtakt med Bydel St.Hanshaugen og snakket med flere av bydelsutvalgets politikere, for å få støtte til oppgradering av flere saker på "Idioten". Ingen konkrete løfter er foreløpig blitt gitt til den engasjerte mannen.

Mister flyt

De rev ned et gjerde for noen måneder siden, og det betyr at det aldri blir noe flyt i spillet fordi vi må løpe å hente ballen i hekken hele tiden, sier Hagness. Han forteller at Idioten er det lille området som uorgansiert og mindre organiserte grupper som driver med ulike idrettsaktiviteter har å boltre seg på.

Her spilles det slåball, fotball og basket veldig ofte, sier han. Han håper på oppgradering av området i løpet av kort tid,og at idrettshall snart blir et faktum.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag