RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gift i 75 år


Ekteparet Sidsel og Carl Henrik Bache-Wiig.
Ekteparet Sidsel og Carl Henrik Bache-Wiig.
Sidsel (96) og Carl Henrik Bache-Wiig (99) fra Skøyen feiret tirsdag sin 75. bryllupsdag. Kjærligheten til hverandre har de tatt godt vare på.

SKØYEN: Sidsel og Carl Henrik giftet seg i Uranienborg kirke 26. mai 1934. Hjem fra kirken benyttet det unge og lykkelige paret en tospent vogn trukket av hvite hester. Bryllupet ble feiret i Oscars gate, mens bryllupsreisen den gang var en drosjetur til deres daværende hjem på Nordstrand.

- Hyggelig miljø

Her bodde det nygifte paret i tre år, før de flyttet til Skøyenveien.

- Vi har holdt sammen siden vi var henholdvis 16 og 19 år, i tykt og tynt, men jeg må si vi har hatt det utrolig godt sammen. Her i Skøyenveien har vi bodd i 72 år, og vi stortrives fortsatt. Det er så mange hyggelige mennesker her, og mijøet er svært godt, sier Carl Henrik Bache Wiig.

Svaret?

På spørsmål om hva hemmeligheten er for et langt og lykkelig ekteskap, svarer Bache-Wiig at han muligens har løsningen.

- Vi har først og fremst aldri trettet om penger, det har aldri forekommet. Det mener jeg har vært svært viktig gjennom alle disse årene. Vi har i tillegg vært flinke til å sette av tid til hverandre og å hygge oss sammen, noe som har vært fint for oss begge, sier han.

Tradisjonen tro

Hvert år samler Sidsel og Carl Henrik familien, foreløpig bestående av fire barn med ektefeller, 16 barnebarn med ektefeller og 17 oldebarn, til førjulssang 21. desember og bryllupsdagsfeiring 26. mai. Begge begivenhetene finner sted på Fredriksborg på Bygdøy.

- Det er en tradisjon vi har blitt veldig glade i begge to, og en flott anledning for barnebarn og oldebarn til å bli kjent med hverandre. Denne gangen blir det rundt 60 stykker der ute, oss inkludert, og jeg er sikker på at det blir en flott fest. Mitt yngste oldebarn ble født i september i fjor, så for henne blir jo dette aller første gang, sier han.21. juni feirer Sidsel sin 97-årsdag dag og 26. juni fyller Carl Henrik 100 år. Hele familien vil gjerne gratulere med nært forestående fødselsdager, som ekteparet feirer i egen villa.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere