RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gigant i trøbbel


GIGANT: Massive Action Game (MAG) er et av de største skytespillene noensinne. Det hjelper lite når de tekniske problemene også er betydelige.
GIGANT: Massive Action Game (MAG) er et av de største skytespillene noensinne. Det hjelper lite når de tekniske problemene også er betydelige.
Spillet trenger finpussing i nærmest alle ledd før det kan bli en verdig konkurrent til bautaene i sjangeren.

SPILLVERKET.NO: Året er 2025. Private militære grupperinger har fått vokse seg store og blitt de mektigste hærstyrkene på planeten.

Konkurransen mellom dem er blitt så stor at krig har brutt ut mellom de tre dominerende grupperingene Raven, Valor og S.V.E.R.

Dette er visstnok scenarioet, ikke at spillet egentlig legger så mye vekt på det. En svært kort introduksjon – og du er i gang. Her skal det skytes, og ferdig med den saken.

Som rent onlinespill har MAGs viktigste salgspunkt hele tiden vært størrelsen. I motsetning til de fleste andre førstepersonsskytespill, som gjerne har kamper med 15-30 spillere av gangen, støtter MAG opp til 256 spillere.

Følg Spillverket på Facebook

Tekniske problemer

Veien mot å oppnå MAGs størrelse har nok ikke vært helt uten teknologiske hindere, og kanskje har det blitt litt lite tid igjen til å utnytte det potensialet som ligger ubrukt.

Spillet trenger finpussing i nærmest alle ledd før det kan fortone seg som en verdig konkurrent til bautaene i sjangeren.

Tekniske problemer og en manglende evne til å gi spillerne gode rammer rundt kampene en demper på opplevelsen. Det er synd, for under sine mangler er MAG egentlig et kompetent skytespill.

Dessverre blir også manglende samarbeidsvilje og språkproblemer plutselig en faktor når utviklerne ikke tar høyde for det.

Det er mulig å hente mange timer med moro ut av dette om man går inn for det, og i det store og hele er mange av problemene lite mer enn irritasjonsmomenter.

Les også: Mass Effect 2 kan likevel komme til PS3

Ikke unikt nok

Det største ankepunktet er derimot at det er få grunner til å velge MAG over andre skytespill, og klassikere som Doom, Half-Life, Unreal og Call of Duty

Det at spillet støtter såpass mange spillere om gangen er stilig nok i og for seg, men det innebærer ikke at opplevelsen blir så veldig forskjellig fra det vi er vant til, ikke minst fordi man stort sett holder seg til en bestemt del av kartet og med en bestemt del av spillerne til en hver tid.

Dermed finnes det også flere andre skytespill som gir en bedre og mer tilgjengelig totalopplevelse enn det MAG klarer.

Les hele anmeldelsen av MAG på Spillverket.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere