Gigantisk oversvømmelse i Oslo

Det er en gedigen oversvømmelse på Årvoll i Oslo. Foto: Ole Jonny Eriksrud Hansen.

Det er en gedigen oversvømmelse på Årvoll i Oslo. Foto: Ole Jonny Eriksrud Hansen.

Enorme vannmasser på ville veier.

23.02.15 00:13

Søndag kveld førte en vannlekkasje ved Øivinds vei på Årvoll i Oslo til at store mengder vann flommet ut i gatene i boligomårdet der.

Gatene var overfylte med vann og det flommet vann inn i flere av blokkene i borettslaget. Beboerne i disse blokkene kunne ikke bevege seg ut.

Først ved 23-tiden begynte politiet og brannvesenet å få kontroll på vannet.

Nødetatene og frivillige jobbet videre utover natten med å få unna vannet som hadde rent inn i kjelleretasjen på noen av blokkene i borettslaget.

Nettavisen-journalist Ole Jonny Eriksrud Hansen var blant dem som var fanget i en leilighet noen timer søndag, mens oversvømmelsen var på sitt verste.

- Folk kommer ikke ut av leilighetene. Det er så mye vann her at vi er fanget på stedet, sa Eriksrud Hansen på telefon til Nettavisen ved 21-tiden.

Både politi og brannvesen var raskt på stedet.

- Etter hva vi har hørt så er det en vannledning på utsiden som har gått lekk, sa Eriksrud Hansen om situasjonen på tettstedet i hovedstaden.

Politietes operasjonssentral var raskt ute med å melde om hendelsen på nettsamfunnet Twitter. Området som var rammet var på rundt 75 meter.

Politiet skrev følgende:

HTML EMBED


Operasjonssentralen opplyste videre søndag kveld at også vann- og avløpsetaten i Oslo var på stedet og at de hadde stengt vannet.

Strømsleverandøren Hafslund ble også koblet inn for å bistå nødetatene med noen elektriske utfordringer som oppsto på grunn av vannmengdene.

Ved midnatt foregikk det fortsatt arbeid i Øivinds vei.

Gaten i Øivinds vei var full av vann. Foto: Ole Jonny Eriksrud Hansen.


Vannet flommer inn i oppgangen og kjelleren. Foto: Ole Jonny Eriksrud Hansen.


Beboerne kom seg verken ut eller inn. Foto: Ole Jonny Eriksrud Hansen.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.