RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gigantisk Rhododendron

Rhododendronen til familien Sannerud/Olsen på Manglerud har en omkrets på 20 meter og er kanskje den største i sitt slag på Østlandet.

Manglerud: Vi gjødsler den med spesialgjødsel, men gjør ikke noe mer, det må være veldig bra Rhododendron-jord her, sier Elvine Olsen.

I full blomst

Familien kjøpte huset i Steinborgveien på Manglerud for et halvt år siden, og hadde lagt merke til den store rhododendronen da de var på visning. Den er godt over to meter høy og mer enn 20 meter i omkrets. Vissnok skal rhododendronen i hagen i Steinborgveien ha blitt kåret til Norges største av et ukeblad for mange år siden.

Den har stått i blomst en stund nå, men det kommer stadig nye skudd, sier Tone Sannerud som koser seg i hagen sammen med datteren Helena på to og en halv måned.

100 meters omkrets

Ifølge Terhi Pousi i "Den norske Rhododendronforening" (www.rhododendron.no) er dette et prakteksemplar av rhododendron catawbiense 'Grandiflorum'.

Denne familien har all grunn til å være stolt! Den er stor for å være på Østlandet, men for å være med på kåringen av Norges største rhododendron, tja -da blir denne bitte liten, forteller Terhi Pousi.

Det er Bergen som er Rhododendronens by. De eldste eksemplarene ble plantet allerede på 1870-tallet.

Vi har enorme eksemplarer av Rhododendron catawbiense 'Grandiflorum' rundt omkring i Bergen. De største er 7-8 meter høye, og har nok omkrets nærmere 100 meter, forteller Terhi Pousi.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere