RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gigantskole i ferd med å reise seg på Økern


Kuben yrkesarena er i ferd med å reise seg, du ser senteret om du kjører forbi Hotell 33 på Østre Aker vei.
Kuben yrkesarena er i ferd med å reise seg, du ser senteret om du kjører forbi Hotell 33 på Østre Aker vei. Foto: FOTO: IVAR BRYNILDSEN
I Kabelgata på Økern/Risløkka reiser et enormt skoleanlegg seg. 9. juni legges det ned grunnstein.

ØKERN: Du har kanskje kjørt forbi og lurt på hva som reiser seg ved siden av Hotell 33? Da kan vi fortelle at det er Kuben yrkesarena, Oslo kommunes storsatsing på yrkesfaglig opplæring, som skyter i været.

Del på Facebook

Her skal 1.350 elever få yrkesfaglig utdannelse. To milliarder kroner koster herligheten.

– Målsettingen med etableringen er å styrke og fornye yrkesfagopplæringen i Oslo, forteller Siri Dobloug ved Undervisningsbygg Oslo KF.

Kompetansesenteret etableres i samarbeid med næringslivet. Oslo kommune samler her videregående skole, Lærlingsenteret og Fagskolen i Oslo i et kompetansesenter for yrkesfag.

Navnestrid

Det var en heftig diskusjon om hva senteret skulle hete. «Kabelgata» falt, og «Kuben» vant. Kuben blir en arena for kurs- og etterutdanning for arbeidslivet innenfor en rekke fagområder. Her blir det bygget et teknologisenter på 600 m² som utvikles i samarbeid med bransjene.

LES OGSÅ: Ut med Kabelgata, inn med Kuben

– Dette skal bli noe mer enn en skole. Brede fagmiljøer skal få en faglig møteplass for skole og næringsliv med mulighet for å utnytte og vise helhet og sammenheng i karriereløpene, sier Dobloug.

Fagskolen i Oslo skal ha 350 studenter på dagtid. I den videregående skolen vil bli rundt 1.000 elevplasser fordelt på ni linjer. Den nye videregående skolen skal erstatte mesteparten av Sogn videregående skole, som samtidig avvikles.

Fagskolen i Oslo skal flyttes fra Sofienberg videregående skole og fra Fossum på Stovner blir Lærlingsenteret i Oslo også flyttet til den nye skolen. Bygget vil bli 42.300 kvadratmeter stort.

Gjennomtenkt

Plasseringen på Økern, som nærmeste nabo til Hotell 33, og tett på bedrifter og opplæringskontor, er vel gjennomtenkt. Her ligger mye til rette for tett samarbeid med næringslivet.

Ferdigstilling av bygget er utsatt flere ganger. Første vedtak sa at skolen skulle stå klar til skolestart i 2010. Nå blir det åpning i 2013.

Men først blir det grunnsteinsnedleggelse torsdag 9. juni klokka 13.00 ved elever fra Sogn og byrådsleder Stian Berger Røsland (H).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere