RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bjørn Olsen fra Høyenhall har fått et nytt liv som slank ikkerøyker. Han er kåret av Grete Roede til årets mannlige slanker i Oslo. Fra venstre: Grete Roede, Bjørn Olsen, kursleder Trine Gomsrud Nyfelt og Jeanette Roede.
Bjørn Olsen fra Høyenhall har fått et nytt liv som slank ikkerøyker. Han er kåret av Grete Roede til årets mannlige slanker i Oslo. Fra venstre: Grete Roede, Bjørn Olsen, kursleder Trine Gomsrud Nyfelt og Jeanette Roede. Foto: Foto: Axel Bauer

Gikk ned 50 kilo og sluttet å røyke

Bjørn gikk ned 50 kilo, sluttet å røyke og fikk et nytt liv.

HØYENHALL: Bjørn Olsen (64) fra Høyenhall veide 140 kilo på det meste. I dag er han 50 kilo lettere, har sluttet å røyke, og helsen er som ny.

– Ingen lege kunne behandlet meg til denne helsegevinsten, fastslår han.

Årets Oslo-slanker

Nylig kåret Grete Roede Bjørn til Årets mannlige fylkesslanker for Oslo, for den fantastiske innsatsen for sin egen helse – hele 50 kilo har forsvunnet, kostholdet er lagt om og røyken er stumpet.

Bjørn forteller at han gjennom 40 år hadde bygd opp det han kalte et panser av fett, og i mai 2007 sto helseproblemene i kø.

– Høyt blodtrykk, vonde knær og etter hvert hjerteflimmer var noen av helseplagene jeg slet med. Jeg var også en hårsbredd fra å utvikle diabetes type 2, innrømmer Bjørn.

– Både fastlegen og datteren min, som også er lege, nevnte både titt og ofte at vektreduksjon og røykeslutt var det beste jeg kunne gjøre. Datteren min foreslo Roede-kurs, men jeg hadde mildt sagt motforestillinger! I mitt hode er det damer som driver med sånt, sier Bjørn.

– Ettersom det var snakk om et kurs for menn, lot jeg meg til slutt overtale. Det virket! Roede-metoden er kjempebra, og uten dette kurset hadde jeg aldri kommet i mål. Etter det første kurset hadde jeg allerede gått ned 17 kilo - og resten er historie, sier Bjørn, som forsikrer at de nye sunne vanene har festet seg.

Skuffende lett

Romjulen 2008 sluttet han å røyke.

– Det var nesten skuffende lett å slutte, men det måtte likevel en lungebetennelse til for å bli motivert, forteller han med et smil.

Overlykkelig

– Jeg er overlykkelig for at jeg bestemte meg for å ta tak i vekten min. Datteren min er stolt av meg, og legene er overbegeistret. En hjertespesialist sa til meg at ingen lege i verden kunne behandlet meg til den helsegevinsten jeg har oppnådd ved røykekutt og betydelig vektreduksjon, forteller Bjørn stolt.

Inspirasjon

– Vi ønsker at historier som Bjørns skal komme ut i lyset, og gi de som har jobbet hardt og lyktes en velfortjent oppmerksomhet, forteller Jeanette Roede i en pressemelding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere