RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gikk og hoppet for livet på aktivitetsdagen


Kjent mann som "gikk for livet".
Kjent mann som "gikk for livet".
Gå for livet - hver bevegelse teller var mottoet for Verdens aktivitetsdag. På Furuset hadde i alle fall ungdommen fattet budskapet og stilte opp.

FURUSET: Verdens helseorganisasjon (WHO) har en rekke merkedager. I 2003 sørget Gro Harlem Brundtland for at WHO fikk etablert Aktivitetsdagen for å sette fysisk aktivitet på dagsorden globalt og lokalt.

Mangfold

I regi av Furuset Allidrett og Alnaskolen hadde ungdommen i nærmiljøet moblisert.

Ute på slettene i den nye aktivitesparken sprang både gutter og jenter etter lærkula, mens andre gikk i rundløypa.

- Denne dagen er i tråd med Alnaskolens mål for fellesaktiviteter, sier Rune Gjelberg.

Og legger til:

- Her er det ungdommene selv som står for den praktiske gjennomføringen. Alt fra leker til å plukke søppel.lle som deltar i turløypa er med i trekningen av flotte premier. Det gjelder å delta. Det blir trukket lodd på startnummer i turløypa og premiene er herre/damesykkel, barnesykkel og diverse idrettsutstyr.

Fellesskap

Alnaskolen ble startet våren 2008 som pilotprosjekt i bydel Alna og er et opplæringsprogram for unge, lokale ledere og ledertalenter.

- Alnaskolen er i dag et tilbud til unge kvinner og menn i alderen 15 - 25 år, som har eller ønsker å ha en lederrolle i fellesskapsaktiviteter i lokalmiljøet innenfor idrett, andre fritidaktiviteter og frivillig arbeid forøvrig, forteller Rune Gjelberg.

Man ønsker at Alnaskolen skal bygges som en merkevare i bydelen, som kan forbindes med noe positivt og inkluderende. Det er et mål på sikt at man kan utvide prosjektet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere