RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik så det ut på Gimle Kino uten det tradisjonelle kinolerreteti forrige uke. Foto: Anne Marie Huck Quaye
Slik så det ut på Gimle Kino uten det tradisjonelle kinolerreteti forrige uke. Foto: Anne Marie Huck Quaye

Gimle i ny digital drakt

Gimle kino ble i forrige uke opp- gradert med nytt lydsystem og lerret.

BYGDØY ALLE: – Komforten har alltid vært fantastisk på Gimle, og det er vår oppgave å sørge for at kinoen til enhver tid holder topp standard, sier administrerende direktør i Oslo Kino, Geir Bergkastet til Lokalavisen. Oppgaven ble ivaretatt på best tenkelige vis i forrige uke, da den populære kinoen fikk en digital make-over.

Større oppgradering

– Vi har nå oppgradert Gimle på lyd- og bildesiden. Dette er et ledd i en større, teknisk oppgradering for å digitalisere samtlige kinosaler i Oslo, forteller han.

I forrige uke fikk kinoen nytt lydsystem og et nytt og større lerret. Da Lokalavisen tok turen innom den ærverdige kinoen, fikk vi beskue "innmaten" og baksiden til det ellers så elegante kinolerretet.

I operaklasse

Bergkastet forteller at Gimle kommer "ekstremt godt ut" i Oslo Kinos brukerundersøkelse.

– Det bekreftes både i besøsprosent og av det vi ser .Derfor er det hyggelig å kunne forbedre opplevelsen ytterligere, sier han. Den nye teknologien kom på plass i løpet av knappe fire dager.

– Med det nye lydanlegget får vi langt bedre akustikk i salen - det er jeg sikker på at blant andre operapublikummet vil sette stor pris på, sier Bergkastet.

– Med det nye lerrettet vil også Gimle kunne vise 3D-film, legger han til. Prislappen for utbedringene er på litt over en halv million kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere