RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gir blaffen i Aksjon skolevei


Politet hadde mer enn nok med å holde styr på fartsovertredererne som ble vinket inn i Konventveien. Foto: Vidar Bakken
Politet hadde mer enn nok med å holde styr på fartsovertredererne som ble vinket inn i Konventveien. Foto: Vidar Bakken
Bilistene bryr seg tilsynelatende ikke. De kjører fortere enn noen gang, Aksjon Skolevei eller ikke.

ULLERN: – Tallene på dem som blir tatt for fartsovertredelse er høyere enn noensinne. Det er foruroligende, sier politioverbetjent i trafikkorpset, Hans Olaf Lier.

Ullerntall:

Tall fra fartskontroller ved Smestad skole, Skøyen skole og Lysejordet skole i Bydel Ullern:

I 30-sonen i Konventveien forbi Smestad skole ble 19 bilister tatt for fartsovertredelse den 18. august - dagen etter skolestart. Høyeste hastighet mål i 30-soner var 43 km. i timen.


Det var samme dag ordfører Fabian Stang observerte kontrollen.

To dager senere i Konventveien, om ettermiddagen den 20. august ble 8 bilister i løpet av en time tildelt forenklede forelegg for fartsoverskridelse. Høyeste hastighet var 44 kilometer i timen.

I Monolittveien, mot Skøyen skole, ble 33 bilister tatt for fartsovertredelse i 30-sonen. Høyeste hastighet var 53 kilometer i timen.

I Vækerøveien, ved Lysejordet skole, ble 27 bilister tatt i 50-sonen. Høyeste hastighet var 81 kilometer i timen. Vedkommende fikk beslaglagt førerkortet.

Glemmer konsekvensene

– Vi kommer med hovedkonklusjonen for Aksjon Skolevei på mandag, men jeg kan si allererde nå at vi har ikke hatt et så høyt antall fartsovertredelser de siste ti årene. Det kan også ha sammenheng med det omfattende arbeidet politiet har gjort. Uansett er vi ikke fornøyd med disse resultatene, særlig når man vet hvilket fokus det har vært på Aksjon Skolevei og bilistene vet at vi er ute. Her har mange bilister en egen oppfatning av at de ikke kjører for fort. De synes fartsreguleringen er for streng og velger gjøre noe ulovlig. Da glemmer man hvilke konsekvenser dette kan få for barn og andre som kan komme ut foran bilen, sier Lier.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere