Gir bort 100.000 kroner

Neida, det er ikke for godt til å være sant. 17. oktober gir kommunen bort 100.000 kroner til en av Oslos gründere.

OSLO: Det er Oslo kommunes etablererpris som deles ut under Oslo Innovation Week. Og nå kan du nominere din egen bedrift, eller noen andre du mener fortjener prisen.

Problemer i oppstarten

Prisen skal være en støtte til bedrifter i oppstartsfasen, og i følge Næringsetaten er dette kommunens måte å oppmuntre gründere.

– Man leser mye om at gründere har problemer med å få pengestøtte i oppstartsfasen. Med etablererprisen bidrar Oslo kommune med en god mulighet til i denne fasen, sier Næringsetaten i en pressemelding.

LES OGSÅ: Slik kan det bli på Tøyen senter

Alle kan foreslå

Fristen for å nominere kandidater er 1. oktober. Så lenge bedriften tilfredstillier kravene er det bare å fylle ut en søknad.

Hvem som helst kan foreslå kandidater, og man kan gjerne foreslå seg selv, om man synes man er den som fortjener en slik pris best.

Etablererprisen tildeles en eller flere personer som har etablert ny og lønnsom virksomhet i Oslo. Bedriften skal bidra til å fornye eller berike byen eller nærmiljøet. Bedriften skal også gi inspirasjon til andre som ønsker å starte egen virksomhet, og den må være etablert i løpet av de siste fem årene.

Prisen ble delt ut første gang i 2002, og blir nå delt ut hvert år under Oslo Innovation Week.

LES OGSÅ: – Bare byfolk på Stortinget

Varierte vinnere

I fjor var det Epinova AS som vant. Andre tidligere vinnere er reiseutstyrsbutikken Handysize, klesdesignerene i Chill Norway og datingnettstedet sukker.no.

Det er Næringsetaten som behandler søknadene, og skjemaet som må fylles ut ligger på www.etablererprisen.no. Her finner du også mer detaljert informasjon om prisen.

LES OGSÅ: Skipsdykkeren som ble saksehånd

Prisutdeling

Virksomheter innen alle bransjer inviteres til å delta. Kandidatene har så langt representert et bredt spekter av bransjer, og gitt et godt bilde av bredden og mangfoldet av bedrifter i Oslo.

Den høytidelige prisutdelingen finner sted i Oslo Rådhus 17. oktober under Oslo Innovation Week.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.