RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I helgen kan du motta danser fra performencegruppa Wildlaks.
I helgen kan du motta danser fra performencegruppa Wildlaks. Foto: FOTO: BIRGIT DIETZE-MELLAK

Gir bort danser til forbipasserende

Under Dansens Dager 2011 gir dansegruppa Wildlaks bort danser fra hele verden.

OSLO: Fredag braker det løs med dans over hele Oslo. Dansens Dager 2011 byr blant annet på en egen dans, som de håper mange har rukket å lære seg før arrangementet 29. april-1. mai.

Deler

Men det skjer også mye annet spennende i dansens tegn disse dagene. Performencegruppa Wildlaks vil under arrangementet «Sharing dances» gi bort danser av dansekunstnere fra hele verden.

Det blir delt ut flyere med korte instruksjonstekster som skal gjøre mottakerne nysgjerrige på å utføre dem selv. Dansene er laget slik at alle kan gjøre dem.

Les også: Lær «landeplagen» her!

Aktivt publikum

Performancegruppa Wildlaks er ledet av den østerrikske koreografen Annika Luschin og den norske komponisten Lars Skoglund. I flere av deres arbeider er publikum aktiv del av forestillingen.

I «Sharing dances» inviteres den forbipasserende til å utføre dansen der og da, eller man kan ta den med hjem. Dansen kan gjøres alene, sammen med venner, på skolen, på jobben, eller den foregår i fantasien til leseren.

Motta dansene

Dansekunstnerne som deltar har laget dansene spesielt til denne anledningen, og kommer fra hele verden, bl.a. Nederland, Italia, Kina og Colombia. Fra Norge bidrar blant andre koreografene Kristina Gjems fra Bislet, Tone Pernille Østern og Erik K. McKenzie.

Du kan motta dansene fredag 29. april klokka 16 på Olav Ryes plass, Grünerløkka, og klokka 17 på Stortorvet i sentrum. Begge forestillingene er gratis. Du kan også oppleve Wildlaks under arrangementet «Åpen Scene» på Dansens Hus søndag 1. mai klokken 19.

Virkelighet

– «Sharing dances» gir en mulighet til å se de daglige omgivelsene fra et bevegelsesperspektiv. Wildlaks ønsker med dette å bringe folk nærmere de mange ulike sidene og fasettene ved dans i dag, og inviterer publikum til å delta i å gjøre dansene til virkelighet, skriver de i en pressemelding.

Les også: Energisk og drivende forestilling

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere