*Nettavisen* Nyheter.

Gir bort et dagsverk til Vietnam

Disse barna har ingenting, sier Gøril Rønås om barnehjemsbarna i Vietnam. Sammen med kollegaer har hun startet et veldedig prosjekt for å hjelpe dem.

Gøril Rønås og hennes medarbeidere på Chill spa gir bort et dagsverk førstkommende torsdag. Hele omsetninga går til deres eget veldedige prosjekt i Vietnam.

Klikk på bildet for å forstørre.

Gøril Rønås og Chill spa arrangerer OD-dag.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nye briller var alt som skulle til for denne lille gutten.

Klikk på bildet for å forstørre.

Chill spa har sponset et helt nytt fysioterapirom til barnehjemsbarna.

KIELLANDS PLASS: Vi satt og tenkte hva vi egentlig kunne gjøre nå, og så tenkte vi at jo!. Et eget "operasjon dagsverk", der vi gir bort hele dagsomsetningen vår, forteller Gøril Rønås ved Chill spa.

Gir bort alt

Sammen med kollegaene gir hun til torsdag hele dagsomsetninga til et veldedig prosjekt ved et barnehjem i Hoi An i Vietnam. Prosjektet innebærer økonomisk støtte til en avdeling ved barnehjemmet med funksjonshemmede barn, og Rønås har selv vært til stede og sett forholdene barna lever under.

Disse barna har ingenting. Da vi var der første gang var de i stor grad overlatt til seg selv, forteller hun.

Etter det første besøket gikk hun og samboeren i gang med å samle inn penger til barnehjemmet, og har siden vært på besøk igjen. Den gangen pusset de opp et eget fysioterapirom til barna, og de har også finansiert to fysioterapistillinger. Men nå går pengene mot slutten, og dermed er det klart for aksjonsdag.

Enkle ting

Alle medarbeiderne jobber torsdag gratis, og kundene har fått beskjed om å ta med seg kontanter, slik at pengene uavkortet kan gå til barnehjemmet.

De trenger så enkle ting som bleier. Når vi var der sist skulle en av kollegaene mine skifte bleie på et av barna, men da var det tomt. De som jobber der bruker enormt mye tid på å vaske bleier, og hvis vi kan kjøpe bleier, så de ansatte får frigitt tid til å passe på og leke med barna så hjelper det mye, forteller Rønås.

Mange vil kanskje lure på hvorfor vi gjør dette, og da kan jeg bare si at vi har vært der og sett hvor grusomt det er. Det er så godt å se at det vi gjør gir dem så mye, og hvis vi kan gjøre hverdagen litt enklere for dem, så er det verdt det, sier hun.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.