Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gir bort ferie til fattig Oslo-familie

STORT BEHOV I OSLO: Det finnes mange familier som ikke har råd eller mulighet til å ta seg en ferie i sommer. (Personene på bildet har ingenting med saken å gjøre.)
STORT BEHOV I OSLO: Det finnes mange familier som ikke har råd eller mulighet til å ta seg en ferie i sommer. (Personene på bildet har ingenting med saken å gjøre.) Foto: ILLUSTRASJONSFOTO
– Vi har vært inne på tanken tidligere, og nå gir vi bort en uke ferie til en alenemor med tre barn fra Oslo, sier Kjetil Moen fra det glade Sørland. Kanskje er dette starten på en ny generøs trend?

Ekteparet Ellen Høiland Moen og Kjetil Moen gleder seg til å ta imot familien fra Oslo. Foto: Foto: Privat

OSLO: Det hele startet vel med at jeg la ut en melding på Fattighuset sin Facebook-side, sier styreleder for Fattighuset på Grønland i Oslo, Christine Tetlie.

Se Facebook-meldingen her!

DittOslo lurer nemlig på om man kan kalle det for en nyststartet «trend» med giverglede og generøsitet av folk som vil låne bort feriehus, bil og lignende til andre som ikke har like god råd.

– Det er kanskje litt i tiden at folk tar litt personlig ansvar for folk rundt seg, sier Tetlie videre. Om det kan kalles en trend er hun litt mer usikker på.

Hun legger også til at det på ingen måte er en nyhet at mange familier ikke har råd til en ferie, og at sommeren kan bli lang for mange.

Les også: Vil glede Oslos fattige med kaffe

Stort behov i Oslo

Tetlie forteller at det er gjerne i Oslo behovet for å få seg en ferie er størst, og at ikke alltid økonomien strekker til for flere familier.

– Det var jo en dame på Jæren som ville låne bort huset sitt til noen som trengte det, også virker det som det har spredt seg, sier Tetlie, om behovet for å låne bort/gi bort ferie.

– Jeg tror det fikk folk til å tenke litt. For vi har det jo veldig bra, og det er folk der ute som ikke har det så bra, sier Tetlie til dittOslo.no

Båtliv og givertrend

– Vi fikk fire henvendelser fra familier i Oslo, sier Kjetil Moen, som forteller at det flere ganger har vært i tankene å gi bort gratis ferietid til noen som trenger det.

Han driver et konferanse- og aktivitetssenter i den lille bygda Songesand sammen med kona Ellen Høiland Moen.

Alenemoren som skal ha med seg tre barn til Lysefjorden Aktivitetssenter skal få nyte godt av naturen, alle fasiliteter i et moderne hus, båtliv, bademuligheter, utendørs massasjebad og kose seg med barna i en uke.

– Det virker litt som om det har blitt en trend. Det er flere her på Jæren som har gjort det samme, sier Moen, om hvorfor ekteparet fikk ideen.

Han forteller allerede nå at dette er noe de skal gjøre igjen.

Les også: Bombarderer barnehagen med hundebæsj

Tenker spesielt på barna

Det er særlig på grunn av alle opplevelsene som barna som kommer tilbake på skolen etter ferien skal dele med resten av klassen, at Moen og kona engasjerer seg for å bidra.

– Det er ikke gøy å ikke ha noe spesielt å fortelle om ferien, sier den generøse Moen til dittOslo.no

Han vil også invitere eldre til julefeiring, og bidra mer til at folk føler seg ivaretatt og sett.

– Også skal vi stelle i stand bursdagsselskaper her når de kommer, for alle barna har bursdag i løpet av sommeren, sier Moen.

Ikke ferie for fattige

Dette var meldingen som ble lagt ut på fattighuset sin Facebook-side for noen uker siden:

«Juni! Feriepenger og tilbakebetalingen av for mye innbetalt skatt. Dette gir en bra start på sommeren for mange. For landets fattige blir det ikke mye ferie. Feriepenger fra NAV er historie. For dette ser forvaltningen på som luksus på lik linje med tannlege, psykologbehandling, datautstyr til barn og fritidsaktiviteter:(
Så hvis du ønsker å gi ditt bidrag til at noen barn, unge langtidsledige eller sykemeldte får kommet seg ut av Oslo i sommer?»

Fattighuset er åpent hver fredag i juli, for de som vil ta turen innom.

Les også: Mann pågrepet for overfall på imam i Oslo

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!